עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה
עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה קלה ומרשימה שתמיד כיף שיש בבית! מתכון קל ומהיר להכנת עוגה מרעננת עם מרקם אוורירי!
עוגת תפוזים בחושה זו העוגה הקלה והמהירה ביותר להכנה ויש לה ריח ומרקם שתמיד עושים חשק לאכול ממנה ומשדרגת כל כוס שתייה חמה בכל הזדמנות!
קבלו מתכון לעוגה אוורירית, גבוה ומרשימה שלא תאמינו כמה פשוטה וכמה מנצחת היא! עוגה עם ארומה מרעננת במיוחד וכל כך טעימה, שתמצאו את עצמכם מחפשים תירוץ ללכת למטבח ולגנוב ממנה עוד ביס!
למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה
- עוגת תפוזים בחושה עם טעם מרענן וריח שמעלה את מצב הרוח!
- מתכון פשוט להכנת עוגה קלאסית, שכולם יכולים להכין בבית בקלות!
- עוגה מהירה להכנה שאפשר להכין גם כשאין זמן ובימים עמוסים!
- עוגה מרשימה למראה ובטעם, שכל אורח יחמיא לכם ולא תפסיקו להכין!
שורה תחתונה: עוגת תפוזים במרקם אוורירי, ריח שמרים מצב רוח וטעם מפנק! לא מוותרים על עונג כזה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה
ציוד
המצרכים
- 4 ביצים ( L)
- ½1 כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- גרידה משני תפוזים (או גרדיה אחת מתפוז אחד ולימון אחד)
- 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט וטרי)
- 2 כוסות קמח תופח
אופן ההכנה
- מקציפים במשך 10 דקות, 4 ביצים עם 1/2 1 כוסות סוכר עד לקציפה תפוחה וגבוהה ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס שמן.
- לאחר מכן מוסיפים גרידה משני תפוזים, כוס מיץ תפוזים סחוט טרי, ומוסיפים עוד שתי כוסות קמח תופח.
- מקציפים עד הבלעה ועד שמתקבלת תערובת אחידה.
- משמנים תבנית, שופכים את הבלילה ואופים בתנור במשך 40 דקות בחום 160.
- מוציאים מיד מהתנור ומקררים היטב לפני הוצאת העוגה מהתבנית.
הערות וטיפים
- חשוב להקציף את הביצים היטב, 10 דקות של הקצפה יחד עם הסוכר והשמן בזרם דק ולאט (הקצפה ללא הפרדת ביצים).
- משמנים תבנית בשמן.
- חשוב לקרר את העוגה היטב בתוך התבנית.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה מתכון מאת: דבי ממן
עץכמות הקמח קטנה
עכשיו זה בתנור והבלילה יצאה דלילה בקמח נוזלית.
בתנור לא נאםה בפנים נוזלי אפיתי בתבנית רגילה
היי חלי,
אפשר תמיד להוסיף עוד קמח אם נראה לך שהבלילה נוזלית מדי. מקווים שבסוף הצלחת לאפות אותה עד הסוף
מתכון מעולה!
מחכה לחזור עליו!
תודה!!!!!!!
היי חוי,
איזה כיף לדעת שנהנית כל כך מהעוגה 🙂
כתוב ללא הקצפה והמתכון הוא עם הקצפה
היי עמליה, מצטערים על אי ההבנה, הכוונה היא להקצפה ללא הפרדת ביצים. בהצלחה!