תבשיל עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה, שמכינים בתנור וכל ביס יותר מנחם ומפנק מקודמו! מתכון פשוט להכנת המנה הכי מבוקשת והכי טעימה שיש!
לא משנה כמה סוגי ארוחות אני מכינה, המנה הזו תמיד מנצחת ובגדול! העוף יוצא עסיסי ורך, תפוחי האדמה יוצאים קריספיים והילדים תמיד מלקקים את האצבעות בסיום הארוחה!
קבלו מתכון מנצח לארוחה קלאסית, שאף פעם לא נמאס לאכול! מתכון פשוט להכנה ותקבלו ארוחה משגעת שמתאימה לארוחת צהריים ולארוחת הערב, גם בימי השגרה וגם בסופי שבוע!

למה באמת כדאי לכם:
- עוף עם תפוחי אדמה בתנור זו הארוחה הכי קלאסית שתמיד כיף לאכול!
- מתכון קל ופשוט להכנה, שלא דורש עבודה מרובה במטבח!
- ארוחה משגעת שמספיקה לכל המשפחה ומתאימה לכל יום בשבוע!
- כל כך טעימה שלא יהיה ילד אחד שלא ישמח לאכול ממנה!
שורה תחתונה: למה לסבך את העניינים כשאפשר להכין עוף עם תפוחי אדמה בתנור שכולם אוהבים?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
המצרכים
- 1 עוף שלם
- תפוחי אדמה קטנים (כמה שאוהבים)
- תבלין פילדלפיה
- מרק עוף (לפי הטעם)
- כורכום (לפי הטעם)
- ½ כוס שמן זית
- 2 כפות רוטב שום ודבש
- 2 כפות רוטב שזיפים
- מלח גס (קורט)
- פלפל שחור גרוס (מעט)
- שומשום לבן ושחור (לפי הטעם)
- בזיליקום יבש (מעט)
- פטרוזליה יבשה (לפי הטעם)
אופן ההכנה
- לוקחים עוף שלם, מנקים היטב, שוטפים ומסננים.
- לשלוק במים חמים תפוחי אדמה קטנים עד שמתרככים (לא באופן מלא), נוציא עם כף חורים ונסנן.
- לוקחים קערה, שמים תבלין פילדלפיה, מרק עוף, כורכום, כחצי כוס שמן זית, 2 כפות של רוטב שום ודבש (זה מגיע מוכן) ומערבבים הכל.
- לוקחים סיר מותאם לתנור, שמים את העוף באמצע ונבריש בתערובת.
- שופכים את כל מה שנשאר על התפוח אדמה, נוסיף כחצי כוס מים רותחים מהצד.
- מפזרים על העוף 2 כפות רוטב שזיפים, נפזר מעל הכל מלח גס, פלפל שחור גרוס, שומשום לבן ושחור, בזיליקום יבש ופטרוזיליה יבשה.
- מכסים בנייר כסף רק לחצי שעה הראשונה ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
- לאחר מכן מסירים את הנייר כסף, מנמיכים את החום ל 160.
- מפזרים שקדים מקולפים מעל העוף וידי פעם גם משקים את העוף.
הערות וטיפים
- מומלץ לשים חצי שעה ראשונה בתנור נשים על מצב טורבו, ואחר כך להעביר למצב אפייה, ואז שוב לקראת הסוף נחזיר לטורבו.
- ננעץ מזלג בעוף ונוודא שזה נכנס ויוצא בקלות על מנת לוודא שהעוף באמת מוכן, רף וטעים כמו שצריך.
- אם לחוצים בזמן, תמיד ניתן להשאיר את העוף מכוסה מההתחלה עד סוף הבישול על 180 מעלות טורבו וממש רק בסוף תהליך הבישול להסיר את הנייר כסף.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוף עם תפוחי אדמה מתכון מאת: אילנית כרבי