קובה חמו קסומה
מתכון עירקי ישר מבגדד, קובות גדולות במיוחד במרק צהוב בוהק ומבשלים עם חומוס.
קובה חמו – למי שמכיר ומי שלא אז כדאי להכיר. קובה חמו, מתכון עירקי ישר מבגדד,
קובות גדולות במיוחד ששוחות במרק צהוב בוהק ומבשלים עם חומוס.
המון עבודה אבל שווה את הטעם. מומלץ בחום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר בישול בינוני
המצרכים
לעיסה:
- 1 כוס בורגול דק
- 1 כוס בורגול עבה
- 1 קילו סולת
- 1 כף מלח
- ¼2 כוסות מים
מילוי הבשר:
- 3 בצלים (קצוצים)
- ¼1 קילו בשר טחון
- 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה)
- ½ כף מלח
- פפריקה (לפי הטעם)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- כורכום (לפי הטעם)
- כמון (לפי הטעם)
- בהרט (מעט )
הכנת המרק:
- 2 קופסאות גרגירי חומוס (1100 גרם)
- 2 כפות מרק עוף
- 1 כפית כורכום
- פלפל שחור (מעט)
- פפריקה (מעט)
אופן ההכנה
הכנת העיסה:
- בקערה עם מים להשרות כוס בורגול דק וכוס בורגול עבה ביחד למשך שעה.
- אחרי השעה שופכים את המים וסוחטים ונפטרים מהנוזלים.
- מוסיפים 1 ק"ג סולת וכף מלח ובערך שתי כוסות ורבע מים פושרים ומתחילים ללוש ולעבד לבצק נוח וגמיש.
- אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף פנימה עוד מים.
- מכסים את הבצק במגבת ולהניח למנוחה של 30 דקות.
הכנת המילוי:
- מטגנים שלושה בצלים קצוצים במעט שמן, מוסיפים קילו ורבע בשר טחון ופטרוזיליה קצוצה.
- מתבלים בחצי כף מלח, פפריקה, פלפל שחור, כורכום, כמון ומעט בהרט.
- על אש גבוהה, נמשיך לאדות את הבשר ולערבב עד שכל הנוזלים מצטמצמים ומתאדים, ואז לצנן.
- נכין עכשיו משטח עבודה ונפזר מעליו סולת.
- נתחיל להכין כדורים מהבצק (בערך בגודל כדור טניס).
- יש לרדד את כל כדור עם מערוך לעלה (אבל להיזהר שלא יהיה דק מדי ויקרע).
- למלא עיגול בנדיבות בכף מלאה בשר ונכסה בעוד עיגול שרידדנו.
- מהדקים טוב טוב בקצוות ולאסוף בשתי ידיים את הקובה ולסובב וגם לשטח ושוב לאסוף ולסובב עד שנוצרת צורה עגולה ותפוחה מלמעלה.
- במשך כל העבודה לא להפסיק להוסיף על משטח העבודה סולת כל פעם שצריך, ויש גם להעביר את המערוך שוב ושוב על הסולת כדי שלא יידבק.
- מניחים את הקובות על מגשים שעליהם פיזרנו סולת.
- בשלב זה אנחנו יכולים להכניס את המגשים להקפאה ורק למחרת להוציא ולהכניס לשקיות.
הכנת המרק:
- מטגנים במחבת בצל במעט שמן.
- מוסיפים שתי קופסאות גרגירי חומוס (אפשר גם חומוס שהושרה ובושל, אם לא בא לחסוך זמן).
- להוסיף מים לסיר ומתבלים בשתי כפות מרק עוף, כפית כורכום, פלפל שחור ומעט פפריקה.
- כשהמרק מגיע לרתיחה נכניס לסיר ארבע חתיכות קובה (לא כדאי יותר).
- לבשל את ארבע הקובות חמש עשרה או עשרים דקות, בזמן הזה הם צפים.
- להוציא את הקובות אחרי הבישול עם כף מחוררת ולהניח על מגש (אם הקובה ישארו בתוך המרק הם יתפרקו).
הערות וטיפים
כשרוצים להגיש, שמים קובה בצלחת ועל זה מוזגים מרק חם עם חומוס. וכך ממשיכים עם שאר הקובה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קובה חמו
המילוי מטוגן? כן. |
אם אין לי בורגול עבה אפשר רק דק? אפשר. |
האם לשים מעט שמן לבורגול? לא, בלי שמן. |
זה לא כמו הקובה בורגול. קצת שונה יותר נוטה לקובה חילווה נכון? לא זה בורגול וסולת ביחד. |
אבל למה להכניס רק 4 למרק אם רוצים לבשל יותר אז עושים בכמה סירים? לא. לא בכמה סירים. רק סיר אחד. אם שמים הרבה הם לא יתבשלו טוב ועלולים להתפרק. לקובה הזה צריך סבלנות. |
הבמה כולה שלכם:
"עשית לנו חשק אז הבת שלי הכינה קטנות יותר בהשראתך!"
מיכל בורכו יחזקאל
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.