| | | | | | | | |

לביבות ירק אפויות עם מתבלים מעולים

מתכון מושלם של לביבותירק אפויות עסיסיות, רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ. מנה יפהפייה ומנחמת במיוחד!
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לביבות ירק

לאירוח מרשים, לארוחת קלה, לנשנוש טעים ולתוספת מעולה – קבלו מתכון מושלם של לביבות ירק אפויות שיחמם את הלבבות ואת הבטן…

לביבות ירק עסיסיות, רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ עם שפע ירקות כמו תפוחי אדמה, בצל, קישואים וגזר שיתנו לכם מנה יפהפייה, מנחמת ועשירה בטעמים נהדרים.

להעצמת הטעמים המשגעים של לביבות ירק הכנו לצידן 2 סוגי מתבלים מעולים לא פחות – טחינה סמיכה עם עמבה או סחוג ומתבל שמנת ענוג. כמה ירקות טריים בצד, ויש לכם ארוחה נהדרת שכולם שכולם יטרפו בשניות

למה באמת כדאי לכם: 

 

  • מתכון מושלם של לביבות אפויות שיחמם את הלבבות ואת הבטן…
  • להעצמת הטעמים המשגעים של לביבות ירק הכנו לצידן 2 סוגי מתבלים מעולים וקלים

שורה תחתונה: לביבות ירק אפשר גם להכין כמה שעות לפני האירוח ולחמם בקריספר או בתנור כמה דקות לפני ההגשה

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? 

לביבות ירק

לביבות ירק אפויות עם מתבלים מעולים

מתכון מושלם של לביבותירק אפויות עסיסיות, רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ. מנה יפהפייה ומנחמת במיוחד!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • ללביבות:
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 בצל גדול
  • 2 -3 קישואים עם קליפה
  • 2-3 גזרים
  • 3 ביצים
  • 2 חופנים פירורי לחם
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה עלים וגבעולים
  • 1/2 חבילה כוסברה טרייה עלים וגבעולים
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½1 כפית מלח
  • 1/2-3/4 כפית כורכום או לפי הטעם
  • למתבל רוטב שמנת:
  • 1 מיכל שמנת 27%
  • 2 כפות מיונז אמיתי
  • בצל ירוק קצוץ דק (אפשר להחליף בשמיר קצוץ, שום כתוש, עירית קצוצה, ועוד)
  • מלח לטעם
  • לטחינה:
  • מיץ לימון
  • מים
  • שיני שום
  • מלח
  • טחינה גולמית
  • כפית סחוג
  • כפית עמבה

אופן ההכנה

  • נגדר את כל הירקות על פומפייה גסה, אפשר במג'ימיקס על דיסקית פומפייה גסה, ונעביר הכל לקערה.
  • נוציא את החתיכות הגדולות שלא התגרדו היטב, ואפשר לגרד אותן שוב במג'ימיקס עם סכין מתכת בפולסים. אותו הדבר נעשה גם עם כל הירק.
  • בקערת המג'ימיקס עם להב המתכת נטרוף ביצים עם תבלינים, ונוסיף לקערת הירקות, נוסיף גם את פירורי הלחם ונערבב בכף.
  • נחמם תנור ל-200 מעלות טורבו, ניקח שתי תבניות תנור, נרפד בנייר אפיה ונמרח שמן במברשת.
  • נניח בתבנית גבשושיות שמנמנות מתערובת הירקות, בעזרת שתי כפות ונעצב פחות או יותר לעיגול (זה לא כל כך קריטי שיהיה מושלם). נשאיר מרווחים לא גדולים ביניהן.
  • בכל פעם שניקח כף מהתערובת, נלחץ כנגד דפנות הקערה להוצאת נוזלים (אם הצטברו הרבה נוזלים פשוט נשפוך אותם)
  • נמלא תבנית בלביבות, ואם יש מעט נוזלים נספיג עם נייר סופג. נמרח את הלביבות במעט שמן באמצעות מברשת או נרסס בשמן קנולה.
  • נכניס לתנור עד השחמה ונהפוך לצד שני עדם שגם הוא ישחים. נוציא בזהירות שלא יתפרקו.
  • למתבל רוטב שמנת: נערבב את כל המצרכים לרוטב. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד הגשה
  • לטחינה: במג'ימיקס עם להב מתכת נכניס את כל המצרכים לטחינה. הכוונה לא ציינו כמויות כדי שכל אחד יכין לפי כמות הטחינה והסמיכות שרוצה. נחלק את הטחינה לשתי צלוחיות הגשה, באחת אפשר לשים כפית סחוג, ובשנייה עמבה

הערות וטיפים

  • לביבות ירק אפשר גם להכין כמה שעות לפני האירוח ולחמם בקריספר או בתנור כמה דקות לפני ההגשה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לביבות ירק
צילום: אתי שחר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: אתי שחר

Similar Posts

2 Comments

    1. היי תמר,
      כמות גדולה שמספיקה למשפחה, משהו כמו 30-40 לביבות תלוי בגודל שאת מכינה אותן.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?