Go Back
פרגית במחבת

פרגית במחבת עם שעועית ירוקה מוקפצת

מכינים בקלילות פרגית במחבת עם שעועית ירוקה מוקפצת ואורז בסמטי. מנה שלמה ומלאה בחלבון וטעם!
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: מרי שרעבי

המצרכים

  • לסטייק פרגית במחבת:
  • סטייק פרגית
  • כף מרק עוף
  • כפית פלפל גרוס
  • כפית פפריקה
  • כפית כמון
  • 4 שיני שום כתושות
  • קורט מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • לאורז לבן:
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 4 כפות שמן
  • בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 3 כוסות מים
  • מלח
  • לשעועית:
  • שקית שעועית קפואה
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • שומשום

אופן ההכנה

  • לסטייק פרגית במחבת:
  • ננקה את השומן הלבן של הסטייק פרגית ונשטוף היטב במים רותחים לפחות 4 פעמים. לאחר השטיפה היסודית נסנן היטב ממים וננגב בנייר מגבת.
  • נשים את הנתחים בקערה ונערבב היטב עם כל התבלינים והשמן. נחמם מחבת ונצרוב מכל כוון בערך 5 דקות
  • לאורז לבן:
  • נשטוף היטב את האורז ונניח במסננת עד להתייבשות מוחלטת. בסיר עם 4 כפות שמן נטגן בצל חתוך, נוסיף את האורז לעוד 3 דקות ונוסיף 3 כוסות מים ומלח.
  • כשהמים הגיעו לרתיחה נוריד את הלהבה לנמוכה ונכסה את הסיר במכסה עד שכל המים מתאדים. נכבה את הגז ונשאיר לעוד 5 דקות מכוסה לפני ההגשה. אפשר לתבל בכל תיבול שכל אחת אוהבת
  • לשעועית:
  • נשטוף היטב את השעועית, נניח במסננת עד שלא יהיו מים, ננגב במגבת ונחמם 3 כפות שמן זית במחבת. נוסיף פלפל שחור גרוס ומלח גס, נקפיץ את השעועית במשך 5 דקות סה"כ ונפזר שומשום דקה לפני כיבוי האש. השעועית צריכה להיות טיפה קשה ולא מושית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.