בורקס טורקי מקורי בטעם מושלם

בורקס טורקי או בשמו המקורי "סו בורק", מאפה שכבות במילוי עשיר של גבינות ותרד היישר מאיסטנבול!
אחד המאכלים שאנחנו נוהגים לקנות יותר מאשר להכין זה בורקס תורכי ואם נשאל את עצמנו למה, לא באמת נדע לענות והתשובה היא כי מעולם לא חשבנו על זה. אז אנחנו כאן כדי לומר לכם שאפשר להכין אותו בבית ולהתפנק.
מתכון פשוט וברור למאפה עשוי מבצק ועדין, בורקס טורקי במילוי תרד ועשיר בגבינות. הבורקס הכי טעים שיש ואפשר למלא אותו בכל מילוי שרוצים. מעדן שחובה להכין למשפחה וליהנות מארוחת בוקר או ערב איכותית!

למה באמת כדאי לכם:
- מתכון לבורקס טורקי אמיתי, כמו שמכינים בטורקייה!
- מתכון פשוט להכנה ויש גם תמונות להמחשת כל השלבים!
- בורקס עשיר בתרד ובגבינות איכותיות שלא תמצאו כזה טעים במאפיות!
- ניתן למלא בכל מילוי שרוצים ולהכין לכל אחד את מה שהוא אוהב!
שורה תחתונה: מתכון פשוט לבורקס הכי טעים ומפנק שיש – בורקס טורקי אמיתי! מושלם לפינוק המשפחה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה






בורקס טורקי מקורי בטעם מושלם
ציוד
המצרכים
להכנת הבצק:
- ½1 כוסות מים פושרים
- ⅛ כפית סוכר
- ⅛ כפית שמרים יבשים
- 2 כפית חומץ
- 2 כפות שמן
- 1 כפית מלח
- 4 כוסות קמח לחם
למילוי:
- תרד
- בצל מתוק מטוגן
- גבינת מוצרלה / פטה / פרמז'ן / עם פלפל חריף
אופן ההכנה
- בקערה נשים את המים סוכר ושמורים, שימו לב שזה רק טיפה שימורים, לתת לנוח 10 דקות.
- נוסיף את החומץ אחרי זה שתי כוסות קמח. להתחיל לערבב במיקסר. להוסיף את המלח ואחרי זה את השמן. לערבב טוב.
- נוציא מהקערה את הבצק ולהוסיף את שאר הקמח. ללוש טיפה ביד. להחזיר למיקסר וללוש 10 דקות!!
- נכסה ולתת לנוח שעה.
- נחלק ל-12 כדורים. אני שמה כוס שמן בשקית ואז מכניסה את הכדורים, מוציאה את האוויר סוגרת ומניחה בקערה.
- מכניסה למקרר לפחות שש שעות.
- להוציא מהמקרר את הכדורים. להניח אותם על השיש ולשטח אותם, ומכסה בניילון.
להכנת המילוי:
- צריך לתת לנוח לפחות 45 דקות. אי אפשר לפתוח שהם יותר מדי קרות.
- למילוי שמתי תרד, בצל מתוק מתוגן, וארבע גבינות שונות.
- אפשר להשתמש באיזה גבינות שאתם רוצים. אני אוהבת טיפה חריף אז הכנסתי פלפל חריף הלפינו.
- להכניס לתנור על 230 טורבו ל 15 דקות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: בורקס טורקי
אפשר להקפיא? בהחלט כן אפשר להקפיא, אני מקפיאה היום כי אני מכינה הרבה לאירוע. כשמחממים תכניסי לתנור 180 מעלות בכמה דקות. |
השקית צריכה להיות סגורה? אכן השקית צריכה להיות סגורה אחרת השמן ייצא. את גם לא רוצה אוויר בפנים השקית כי הבצק התייבש. |
לא הבנתי את העניין עם הכוס שמן? כדורים צריכים לנוח בתוך שמן. במקום לשים את השמן בקערה אני שמה את השמן בשקית. ככה משתמשים בפחות שמן וגם האוויר לא מגיע לבצק. |
ואם אין לי קמח לחם? בקערת המיקסר לשים את החומץ והסוכר והמים? כן. אפשר גם להשתמש בקמח רגיל. |
לא מכירה שמרים בבורקס תורכי… נכון, אבל בגלל שאני אופה הרבה זמן גיליתי אם שמים רק ממש טיפה , הבצק יוצא פחות קשה . יש הבדל בני קשה כמו אבן וקרנצי. לא חייבים לשים ונכון בדרך כלל הטורקי לא שמים. אבל בשבילי – מניסיון יוצא הכי טוב. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
לא הבנתי את עניין השקית עם השמן