סלמון בתנור – אפוי בשלמות טעמים
טוב, כאן אין שום ויכוח, דג סלמון לוקח את כל הדגים בסיבוב ולא רואה אף אחד ממטר בטעמים הנהדרים, בעסיסיות המופלאה, בתחושה שכל ביס מזכיר סטייק בשרני ולא דג קליל אבל מלא עושר ושפע טעמים וויטמינים בריאים…
הפעם אנחנו הולכים על מתכון קליל במיוחד של דג סלמון בתנור אפוי בשלמותו ועטוף ברוטב מושלם של חרדל דיז'ון פיקנטי ורכז רימונים מתקתק שיוצרים שילוב פשוט מעולה בפה ומתמזגים על הסלמון האפוי בשלמות מופתית שגם יוצרים מראה עסיסי, בוהק ומגרה בטירוףףף.
מנה קלה וקלילה של סלמון בתנור שתבוא מושלם לצד אורז מלא אדמדם ושפע ירקות שורש מקורמלים ואפויים (וגם להם יש לנו מתכון מנצח כאן). משביעה, מזינה, בריאה ומרשימה!
למה באמת כדאי לכם: סלמון בתנור
- סלמון בתנור אפוי בשלמותו ועטוף ברוטב מושלם של חרדל דיז'ון פיקנטי ורכז רימונים מתקתק.
- מנה קלה וקלילה של סלמון שתבוא מושלם לצד אורז מלא אדמדם ושפע ירקות שורש מקורמלים.
- דג סלמון בתנור שלם ובשלמות טעמים מופתית.
שורה תחתונה: כל ביס יזכיר סטייק עסיסי.
ציוד
המצרכים
- דג סלמון שלם ( מופשר עם העור)
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
- 1 כף רכז רימונים
- שמן זית
- מלח (קורט)
- פלפל שחור גרוס (מעט)
- 2 כפות סילאן
- 1 כף טריאקי
ירקות שורש לתוספת חתוכים לקוביות גסות:
- בטטה
- בצלים קטנים לבנים וסגולים
- שיני שום
- גזר
- גמבה
- פלפל ירוק חריף
לתיבול הירקות:
- שמן זית
- מלח (קורט)
- פלפל שחור גרוס (מעט)
- 1 כף אורגנו
- 1 כף זעתר
- 1 כף סילאן
אופן ההכנה
- נמרח שמן זית על הדג, נערבב את החרדל, הרימונים, הסילאן והטריאקי ונבריש עם מברשת על גבי הדג. נפזר פלפל שחור גרוס ומלח.
- נכניס לתנור 20 דקות על 200 מעלות.
הכנת ירקות השורש:
- נטגן את הירקות עם שמן זית, נוסיף מלח, פלפל שחור גרוס, כף אורגנו, כף זעתר וכף סילאן ונטגן 2-3 דקות.
- נניח בתבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור 200 מעלות ל-30-40 דקות.
רק עוד דבר אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על מתכון סלמון זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: סלמון שלם בתנור מתכון מאת: איטל איטלי