Go Back
עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה משגעת ועסיסית

עוגת תפוחים בחושה גבוהה ומרשימה, שתבוא נפלא לצד קפה. מצורף גם גרסה בריאה יותר לאותה עוגה מדהימה
ציון 4.38 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: זהבה סיסו

ציוד

תבנית חד פעמי עגולה / תבנית 24
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח כוסמין לגרסה בריאה יותר)
  • 5 ביצים שלמות
  • כוס סוכר
  • כוס שמן
  • כף גרידת לימון
  • למלית התפוחים:
  • 4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר לבן (לגרסה בריאה יותר אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר)
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • כף קינמון (לא חובה)
  • כוס אגוזי מלך קצוצים
  • אפשרי להוסיף 2 כפות ריבת משמש לתפוחים
  • מייפל או סילאן
  • 2 כוסות קמח
  • 5 ביצים שלמות
  • כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נטרוף במטרפה ידנית ביצים, סוכר ושמן ונוסיף את הקמח. נערבל היטב את קוביות התפוחים ואת כל חומרי המלית. אם רוצים אפשר להוסיף 3 כפות ריבת משמש.
  • נשמן תבנית ונשפוך חצי מהבלילה ומעל חצי ממלית התפוחים, ושוב – בלילה ומעליה תפוחים.
  • נאפה על 160 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה משחימה. נוציא ונמרח בנדיבות מייפל

הערות וטיפים

לגרסה בריאה - מציעה תיקי שילו להפחית בחצי את כמות הסוכר ולהשתמש בקמח כוסמין עם אבקת אפייה במקום הקמח הרגיל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.