טבית - חמין אורז מנחם לשבת
חמין אורז מנחם לשבת עם עוף המתבשל כל הלילה על הפלטה או בתנור.
טבית עירקי – ברוך הבא לחורף ואיתו מגיע תבשיל האורז ועוף העיראקי הכי משגע שיש שתמיד דואג לחמם את הלב בטעמים אגדיים!
קבלו מתכון של טבית עוף – חמין לשבת אורז מנחם עם עוף בעסיסיות ורכות מטריפה המתבשל כל הלילה על הפלטה או בתנור לקבלת חווית אכילה משגעת.
מגישים עם סלט ירקות חמצמץ על הצד, ומפנקים את המשפחה בארוחת השבת הכי טעימה שאי פעם יאכלו. ביס אחד ולא יצליחו להפסיק לזלול!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
סיר בישול גדול
המצרכים
- 4 יחידות כרעיים מעוף טרי (או כל נתח עוף שאוהבים)
- 3 כוסות אורז בסמטי (שטוף ומסונן)
- 4 עגבניות (גדולות ועסיסיות חתוכות לקוביות קטנות)
- 2 בצלים (קצוצים)
- רסק עגבניות (100 גרם )
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל (לפי הטעם)
- ½ כף בהרט (לא חובה, למי שאוהב)
- תבלין הל טחון (קורט )
- קינמון (קורט )
- ביצים (לפי מספר הסועדים)
אופן ההכנה
- לצקת לסיר גדול 4 כפות שמן ונזהיב 1 בצל קצוץ. לאחר מכן נוסיף את העוף , ונתבל בפלפל שחור. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב.
- נוסיף את העגבניות ואת רסק העגבניות. כשהכל מבעבע נוסיף 1 וחצי כוסות מים ומעט מלח.
- נרתיח, וננמיך את הלהבה ונבשל 40 דקות . לאחר מכן נעביר את העוף לכלי נפרד.
- נוסיף לסיר את האורז והבצל הנוסף ו-3 וחצי כוסות מידה של מים. נתבל בבהרט, בהל ובקינמון, טועמים ומוסיפים מלח (כפית מלח לכל כוס אורז).
- נרתיח פעם נוספת ונבשל עד שהנוזלים נספגים באורז.
- נחזיר לסיר את כרעי העוף ונטמין אותם באורז. נכסה את תכולת הסיר עם נייר אפייה ונניח עליו ביצים מבושלות. נכסה היטב ונכבה את האש. מכסים במכסה.
- נניח על פלטת שבת / או בתנור 100 מעלות.
הערות וטיפים
מומלץ להגיש עם סלט ירקות חמצמץ.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: טבית עיראקית
כמה זמן בתנור 100 מעלות? מערב שבת עד שבת בצהריים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: טבית מתכון מאת: Ariella Goldman
בבקשה גברת גולדמן לא לנכס תרבויות ולציין שהמאכל ממקור עיראקי.
תודה