עוגיות שקדים טריפוליטאיות מעלפות (עבמבר)
יש משהו בשקדים ובעומק הטעמים שלהם שתמיד עושה לנו טעים ונעים בפה. היום נכין איתם עוגיות שקדים טריפוליטאיות מעלפות, שיספקו לכל מי שיזלול אותן עונג עמוק, מתוק ונמס בפה!
עוגיות שקדים, שנקראות במקור עבמבר, הן אחת העוגיות המפורסמות של המטבח הטריפוליטאי המסורתי, שעשויות בקלילות מ-4 מרכיבים בלבד, נטולות גלוטן ולא מכילות קמח.
העוגיות המופלאות הללו מכילות שקדים טריים בטעם עשיר ומופלא, תמצית שקדים בריח מהפנט, וסוכר. זהו – ערבול קליל, אפייה קצרה – והצנצנת על השיש תתמלא ב-20 עוגיות שקדים נהדרות ויפהפיות עם שקד קריספי מעל, שיבואו נפלא עם כוס קפה חם שימיס אותן בפה ויפוצץ אתכם בטעם עשיר, מתוק ונפלא
למה באמת כדאי לכם: עוגיות שקדים
- עוגיות שקדים שנקראות במקור עבמבר, הן אחת העוגיות המפורסמות של המטבח הטריפוליטאי המסורתי והמשובח
- עוגיות שקדים יבואו נפלא עם כוס קפה חם שימיס אותן בפה ויפוצץ אתכם בטעם עשיר, מתוק ונפלא
שורה תחתונה: עשויות בקלילות מ-4 מרכיבים בלבד, נטולות גלוטן וקמח, אבל עשירות בשקדים טריים, תמצית שקדים בריח מהפנט
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
עוגיות שקדים טריפוליטאיות מעלפות (עבמבר)
ציוד
המצרכים
- 2 חלבונים
- 2 כוסות אבקת סוכר (200 גרם)
- ½2 כוסות שקדים טחונים
- תמצית שקדים
אופן ההכנה
- במעבד מזון נשים חלבונים ואבקת סוכר ונעבד במשך 3 דקות. נוסיף את השקדים הטחונים ונעבד עוד כ-3 דקות.
- נוסיף 4-5 טיפות תמצית שקדים ונעבד. ניצור בידיים עיגולים בגודל כדור פינג-פונג. אם העיסה דביקה מומלץ לעבוד עם טיפה מים בידיים.
- נניח על תבנית עם נייר אפייה, נשים שקד מולבן על כל עוגייה ונמעך טיפה אבל נשאיר עבות יחסית.
- נחמם מראש תנור ל-180 מעלות, נכניס את התבנית לתנור ונוריד את החום ל-170 מעלות ונאפה למשך 17 דקות ולא יותר כי העוגייה עלולה להתייבש. כשיוצאות מהתנור נכסה את התבנית עם מגבת ונמתין לקירור מוחלט
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על עוגיות שקדים מעלפות – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: עדן כהן
למה הם יצאו כמו פיתה?
היי אילי,
הן אמורות לצאת תפוחות קצת, זה בסדר.
מתכון מוצלח ביותר
❤❤❤❤❤❤
היי חנית,
איזה כיף!! שמחים שאהבת 🙂