בצק שמרים מושלם (שבלולי קינמון ועוד!)
בצק שמרים פרווה, שיוצא רך ומפנק ומתאים לאין־ספור סוגים של עוגות ומאפים! מתכון לבצק שמרים, שחייבים לשמור, בתוספת הצעה לשתי מליות.
כמעט אין אחד שלא אוהב מאפים ועוגות העשויים בצק שמרים, כי זה פשוט הבצק הכי טעים שיש! אז במקום להשתגע ובכל פעם לחפש מתכון טוב לבצק, יש לנו מתכון לבצק שמתאים כמעט לכל מאפה או עוגה ואפשר להפסיק לחפש!
מתכון קל בטירוף, שכולם יכולים להכין בלי בעיה ובמתכון יש גם שתי אפשרויות של מליות. ואם כבר מכינים אז אין מה להתלבט, פשוט מכינים את שתי המליות ומגוונים בפינוקים!
למה באמת כדאי לכם: בצק שמרים רך
- מתכון של בצק שמרים מושלם, שתמיד יוצא במרקם משגע!
- הבצק נהדר להכנת כל עוגת שמרים ומאפה!
- במתכון יש שתי הצעות למלית, אך אפשר למלא במה שרוצים!
- מתכון לבצק פרווה ואפשר להכין הרבה עוגות שמתאימות לארוחת השבת!
שורה תחתונה: כשמשהו יוצא מושלם, לוקחים אותו ושומרים! מתכון של בצק שמרים כזה חובה לשמור!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
בצק שמרים מושלם (שבלולי קינמון ועוד!)
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 2 חלמונים ( L)
- 1 חבילה נטורינה (200 גרם - מומסת)
- 1 כוס מים
- 1 כוס חלב חם (או כוס מים נוספת)
למלית קינמון:
- 1 כוס סוכר חום
- 2 כפות קינמון
- חמאה מומסת (להברשת הבצק)
למלית גבינה וצימוקים:
- 1 חבילה גבינה כחושה “טוב טעם” (500 גרם )
- ½ כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 חלמונים ( L)
- ½ כפית גרידת לימון
- 2 כפות קורנפלור
- ⅕ חבילה חמאה רכה (20 גרם )
- 1 כוס צימוקים (בהירים)
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד את הקמח, שמרים יבשים, 2 כפות סוכר, וחבילה אינסטנט.
- לאחר מכן מוסיפים את ה-2 חלמונים, נטורינה מומסת, כוס מים וכוס חלב חם, וללוש במשך 10 דקות בדיוק.
- מקבלים בצק רך ,גמיש ומאוד נעים למגע. מרימים אותו מתחתית הקערה, יוצרים כדור חלק, משמנים מעט את פני הבצק, ומכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, וכל כדור מרדדים למלבן על משטח טיפונת מקומח .
להכנת מלית קינמון:
- מערבבים כוס סוכר חום עם 2 כפות קינמון. מברישים כל מלבן בחמאה, ומפזרים בנדיבות מן המלית.
להכנת מלית גבינות:
- מערבבים את כל המרכיבים ביחד. מברישים כל מלבן בחמאה, ומפזרים בנדיבות מן המלית.
- מגלגלים לרולדה, פורסים לפרוסות שוות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ודוחפים את קצה הבצק מתחת לשבלול כדי שלא יפתח באפייה.
- אם מכינים כעוגה אז מסדרים בתבנית עם רווח קטנטן בין האחד לשני.
- מניחים להתפחה עד להכפלת נפח. לאחר מכן מברישים בביצה טרופה עם כף מים. מעטרים בפתיתי שוקולד אם אוהבים.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, על תוכנית אפייה רגילה 190 מעלות, למשך 15 דקות או עד הזהבה מושלמת.
שאלות נפוצות: בצק שמרים מושלם
האם לא שמים סירופ על העוגה כשיוצאת מהתנור? אפשר היא עסיסית מאוד אז ויתרתי על הסירופ ועיטרתי באבקת סוכר. |
לא הבנתי מתי משתמשים עם הכוס סוכר חום והקינמון? הסוכר החום והקינמון זו המלית, מברישים את מלבן הבצק בחמאה, מפזרים סוכר חום וקינמון. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Ariella Goldman
למה לטרוח על עוגה ביתית ולהוסיף מוצר תעשייתי שכולו כימיקלים ? בפחות טרחה אפשר לקנות מוצר תעשייתי מוכן ובאותה טרחה אפשר לאפות עוגה ביתית טעימה והרבה יותר בריאה!
אנחנו מניחים שהכוונה היא לנטורינה? את מוזמנת להחליף לחמאה או כל תחליף אחר שבעיניך יותר בריא. בהצלחה!