| | |

עוגת שוקולד בחושה קלה וממכרת

מתכון פשוט וקל - כמה דקות ויש לכם עוגת שוקולד עשירה ומפנקת, מושלמת גם לשבת!
בהשראת: ניצן גבריאל
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
עוגת שוקולד בחושה עם שוקולית

עוגת שוקולד בחושה עם שוקולית, הכי טעימה שיש ושמכינים בכלום זמן ובכלום עלויות! מתכון לעוגת שוקולד שכולם אוהבים ומתאימה לכל אירוע!

עוגות שוקולד הן העוגות המבוקשות ביותר באירועים, הן תמיד עשירות ומפנקות והן הכי פשוטות להכנה. הן תמיד הכוכבות בימי הולדת ומושלמות כשמתקילים אותנו בהכנת עוגה בזמן קצר.

אז קבלו מתכון קל ומהיר ביותר להכנה, מרכיבים שיש בבית תמיד ותקבלו עוגת שוקולד עשירה שתסגור לכם פינה בכל הזדמנות ותעלה בכם חיוך של אושרר עם כל ביס!

ספר המתכונים של ניצן גבריאל

 

עוגה בחושה שוקולד
צילום: ניצן גבריאל

למה באמת כדאי לכם:

  • עוגת שוקולד בחושה הכי עסיסית שיש ואף אחד לא יכול להתנגד לה!
  • עוגה שניתן להכין גם פרווה להגיש בכל רגע נתון בלי להתחשב בבשר וחלב!
  • עוגה קלהומהירת להכנה, שאפשר להכין גם בימי שגרה או כשאורחים מפתיעים!
  • עוגה טעימה, עשירה ומפנקת שתשדרג לכם כל יום שגרה ותוסיף אווירה חגיגית בשבת!

שורה תחתונה: עוגת שוקולד בחושה זו העוגה הכי מבוקשת שיש וזה המתכון הכי מושלם שכדאי להכין!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד בחושה עם שוקולית

עוגת שוקולד בחושה קלה וממכרת

מתכון פשוט וקל - כמה דקות ויש לכם עוגת שוקולד עשירה ומפנקת, מושלמת גם לשבת!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: ניצן גבריאל

ציוד

תבנית: מלבנית בינונית / 2 אינגליש קייק / תבנית עגולה
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס שוקולית
  • ¾ כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 3 ביצים

להכנת הגנאש:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 חפיסות שוקולד חלב (200 גרם)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המצרכים היטב.
  • משמנים תבנית ומעבירים את הבלילה.
  • אופים בתנור שחומם מראש על 170 עד אפייה מלאה כ 40 דקות בערך.

להכנת הגנאש:

  • נרתיח 1 שמנת מתוקה + 2 חבילות שוקולד חלב.
  • כשהרוטב מבעבע והשוקולד נמס שופכים על העוגה בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד בחושה

שוקולית – שיהיה אבקה או נוזל?
אבקה.
למה בדיוק שמנת חמוצה?
שמנת חמוצה נותנת לחות לעוגה שתהיה יותר נימוחה.
מה אפשר למעלה אם אין סוכריות?
אפשר לגרד שוקולד לבן, לקשט בקוקוס, או גם להשאיר פשוטה ויפה.
למה להחליף שמנת מתוקה בשביל פרווה?
להחליף בשמנת צמחית.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגה בחושה שוקולד
צילום: עלי מאג'ס
עוגת שוקולד בחושה עם שוקולית
צילום: ניצן גבריאל
עוגת שוקולית בחושה
צילום: ניצן גבריאל

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: עוגה בחושה שוקולד מתכון מאת: ניצן גבריאל

Similar Posts

14 Comments

  1. היי,
    אם אני מכינה בערב, וצריכה להביא לגן בוקר אחרי- מתי לשפוך מעל העוגה את הגאנש?
    אם שמתי את הגאנש על העוגה ואז הכנסתי למקרר, זה עדיין יהיה מבריק ויפה בבוקר?

    תודה
    אחת שלא אופה?

    1. היי לינור, שאלה מצויינת!
      הברק של הגנאש בד"כ יורד בהקפאה, לפעמים יחזור אחרי ההפשרה ולפעמים פחות. בשל זאת היינו ממליצים דווקא להכין את העוגה כרגיל, ולצפות בגנאש רק כחצי שעה לפני ההגשה (את הסוכריות מומלץ לפזר גם אז) ואז זה מתייצב בטמפרטורת החדר, ביחד עם העובדה שאת העוגה הקפואה צריך להוציא להפשרה של חצי שעה זה יעבוד מעולה! בהצלחה, מחכים לשמוע איך כיכבה העוגה בגן 🙂 (אפשר לצרף תמונות גם בקבוצה שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

    1. היי גל, המתכון מתאים לתבנית מלבנית בינונית או 2 אינגליש קייק או תבנית עגולה כמו בתמונה 

      1. המתכון של עוגת שוקולד עם הסוכריות יש לי שאלה אחרי ששופכים תשוקולד לעוגה צריך להכניס תעוגה לעוד כמה דקות לתנוראו שפשוט אפשר חפזר סוכריות ולחכות שהיא תתקרר קצת עם אני רוצה לשבת ?

      2. היי מיכל, אחרי ציפוי השוקולד נותנים לעוגה להצטנן ומקשטים לאחר שהתקררה מעט. בהצלחה!

    1. היי,
      אפשר להשתמש בקקאו במקום בשוקולית, רק להוסיף קצת סוכר מפני שקקאו אינו מתוק בפני עצמו.
      בהצלחה 🙂

4.43 from 7 votes (7 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements