מתכון לעוגיות מבצק מהיר (3 מרכיבים)
יש לכם רק שעה ומשתוקקים למשהו מתוק עם קפה בצד? ממהרים וחייבים פינוק מתוק לאירוח?
קבלווווו – מתכון לעוגיות רולדות מושלם ומהיר בטירוףף שמכינים מבצק מהיר ומעולה וממלאים בכל מילוי שאוהבים – ממרח חלבה, ממרח תמרים, נוטלה, או ממרחים קנויים ומהממים כמו ממרח טופי קרמל, ממרח פררו רושה או ממרח רפאלו.
יש לנו גם גרסה מהממת לפרווה, ולאחר הכנה קלילה שגם לא דורשת מיקסר, אלא רק לישה ידנית – לא תבינו איך עד היום לא הכנתם מתכון לעוגיות רולדות. כי הן כל כך נהדרות שממש לא צריך לחכות לשום אירוע כדי להכין אותן…
למה באמת כדאי לכם: מתכון לעוגיות
- מתכון לעוגיות רולדות מושלם ומהיר בטירוףף שמכינים מבצק מהיר ומעולה
- אחרי ביס אחד לא תבינו איך עד היום לא הכנתם מתכון לעוגיות רולדות מושלמות ויפות…
- יש המון מתכונים לעוגיות, א-בל מתכון לעוגיות רולדות מושלם ומהיר כזה – אין!
שורה תחתונה: ממלאים בכל מה שאוהבים וזוללים במהירות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מתכון לעוגיות + סרטון הכנה שלב אחר שלב
מתכון לעוגיות מבצק מהיר (3 מרכיבים)
המצרכים
- לבצק:
- 1 יחידה קמח אוסם קטן תופח 350 גרם ( או 2.5 כוסות קמח רגיל ושקית אבקת אפייה)
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (מחמאה לפרווה)
- 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ''ל או 1 יחידה אשל (שמנת צמחית לפרווה))
- למילויים:
- ממרח חלבה/ממרח תמרים/נוטלה/ממרח טופי קרמל/ממרח פררו רושה/ממרח רפאלו
- תוספות כגון אגוזים קצוצים או קוקוס שעולה על דעתכם
- אבקת סוכר לזרייה על העוגיות כשיוצאות מהתנור
אופן ההכנה
- במיקסר עם וו גיטרה או בצורה ידנית ערבב את הקמח עם החמאה במהירות בינונית..
- כשנוצרת תערובת פירורית נוסיף את השמנת חמוצה ונערבב באיטיות כמה דקות עד שמתגבש בצק.
- נאסוף את הבצק מהקערה ונלוש ידנית עוד מספר דקות. ניצור כדור, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר חצי שעה עד שעה.
- נחמם תנור ל-180 מעלות, נחתוך את הבצק הקר ל-3 חלקים. על משטח נקי נפזר מעט קמח ונרדד כל חלק למלבן. נמרח מילוי ותוספות שאוהבים
- ניתן למרוח ביצה טרופה מלמעלה ולפזר מעט שומשום. נכניס לתנור לחצי שעה או עד שמזהיב. נצנן מעט ונזרה אבקת סוכר מעל
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מתכון לעוגיות
אפשר ללוש הכל ביד? בטח, קודם את הקמח והחמאה טוב טוב, אח"כ שמנת עד שמתגבש בצק רך לא יותר מדי |
מה לפרווה? את החמאה להחליף במחמאה ואת השמנת לשמנת צמחית |
בצק שקמ זה לא ראשי תיבות של שמנת, מרגרינה וקמח? כן, אבל כאן השתמשנו בחמאה שנתנה מרקם עשיר וחלבי. אפשר לגמרי לחזור למרגרינה |
רק עוד דבר אחד אחרון!
, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!