עוגת תפוחים עם קינמון ואגוזים
עוגת תפוחים מעלפת, שתמיד כיף שיש בבית! מתכון קל של עוגת תפוחים בחושה הכי טעימה שיש!
אין על ריח האפייה של עוגות תפוחים עם קינמון והעוגה הזו היא בדיוקה עוגה תיתן לכם תחושה חמה של בית! מתכון של עוגת תפוחים קלה להכנה, משגעת וטעימה, שכל בני המשפחה יעמדו ליד התנור וימתינו לסיום האפייה!
עוגה עם מרקם אוורירי ומפנק, ואין מושלמת ממנה לצד הקפה של הבוקר או בתור קינוח מפנק לאחר ארוחה. מתכון פשוט לעוגה שתוסיף לכם חיוכים בימי שגרה ואווירת שלווה בסופי השבוע!
למה באמת כדאי לכם:
- עוגת תפוחים הכי קלה שיש להכנה ולא משאירה מקום לתירוצים!
- עוגה טעימה שגם ילדים ובריאה בהרבה מכל חטיף שתקנו!
- עוגה מושלמת להגשה בכל שעה של היום ותמיד משלימה את הקפה!
- עוגה מרשימה במיוחד, שתגרוף מחמאות וכולם יבקשו את המתכון!
שורה תחתונה: אומנם ט"ו בשבט מגיע, אבל עוגת תפוחים כזו מכינים במשך כל השנה מרוב שהיא טעימה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת תפוחים עם קינמון ואגוזים
ציוד
המצרכים
- 4 ביצים (L)
- ¼2 כוסות קמח רגיל
- ¾ כוס סוכר לבן
- ½ כוס סוכר דמררה
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- ½ כוס אגוזים טחונים גס (טחונים גס)
- ½ כוס צימוקים
- 1 כוס שמן
- 4 תפוחים (גרנד סמית)
- ½ כוס מים
- 1 כפית קינמון (אפשרי קצת יותר)
אופן ההכנה
- לחתוך את התפוחים עם הקליפה לקוביות קטנות.
- לשים בסיר עם חצי כוס מים וחצי כוס סוכר דמררה ולבשל כמה דקות.
- כשרותח לכבות את הגז להוסיף כפית קינמון לערבב ולקרר מעט.
- להקציף ביצים שלמות עם 3/4 כוס סוכר לקצף תפוח, להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף כוס שמן.
- להמשיך להקציף ולהוסיף קמח ואבקת אפיה אגוזים וצימוקים ולהוסיף את התפוחים לערבב.
- לשמן תבנית מעט בתחתית לפזר מעל מעט סוכר ומסביב לשים נייר אפיה.
- נשפוך את הבלילה לתבנית ונאפה 180 מעלות 45 דקות.
- כשמוכן להוציא לקרר מעט ואז להפוך על צלחת לפזר אבקת סוכר.
הבמה כולה שלכם:
"יופי של עוגה יצאה לי!"
טרז חזות
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת תפוחים קלה מתכון מאת: שרה יוסף