עוגת שכבות שוקולד ואגוזים
עוגת שכבות שוקולד, אגוזים ובצק פריך, שמכינים בקלות וללא מיקסר! מתכון של עוגת שוקולד שכבות מפנקת במיוחד!
בצק פריך, שוקולד עשיר וכמות אגוזים נדיבה הם כל מה שצריך כדי לתבל כל רגע בחיוכים של פינוק! שילוב מושלם של טעמים וכל ביס משאיר טעם של עוד! אז קבלו מתכון של עוגת שוקולד שכבות שכל שכבה בה טעימה ויחד הן חגיגה אמיתית!
מתכון פשוט וקל להכנה, ללא הפרדת ביצים, ללא מיקסר וכל שכבה מכינים בקערה אחת! עוגה עם מראה אקסלוסיבי, שירשים את כל האורחים עוד לפני שיטעמו! כמה קלה, ככה טעימה ומרשימה!
ספר המתכונים של גילה ומשה מוגמי
למה באמת כדאי לכם: עוגת שכבות שוקולד
- שילוב טעמים משגע של בצק פריך, שוקולד איכותי ואגוזים!
- ניתן להמיר את האגוזים בבוטנים או בשקדים גרוסים!
- מתכון קל ומהיר הכנה, ללא מיקסר וללא הפרדת ביצים!
- עוגת שוקולד שכבות מרשימה וטעימה, שהיא פשוט שכבות של עונג!
שורה תחתונה: יש עוגות שמכינים בלי סיבה כי הן פשוט ליגה! עוגת שכבות שבמתכון הזה היא עוגה כזו!
עוגת שכבות שוקולד ואגוזים
ציוד
המצרכים
- ממרח שוקולד לשכבה האמצעית
לבצק:
- 3 כפות סוכר
- 4 כפות מים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- ½ כוס שמן
- 1 ביצה
לשכבה השנייה:
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- ½1 כוסות אגוזים (גרוסים)
- 4 שקיות סוכר וניל (40 גרם)
- ½ חבילת מרגרינה
- ½ כוס שמן
אופן ההכנה
- לבצק לערבב בקערה (אין צורך במיקסר) את מצרכי הבצק מלמעלה.
- ללוש היטב ולשטח בתבנית לבחירה.
- לאפות כ 10 דקות בתנור שחיממנו מראש על 170 מעלות.
- להוציא מהתנור ולפזר קוביות שוקולד חתוכות ברווחים (כחבילה וחצי) על הבצק ולהכניס לתנור.
שכבה השנייה:
- בינתיים כשהעוגה בתנור להמיס על הגז את המצרכים של השכבה השנייה ולערבב היטב.
- לקרר מעט ולהוסיף 4 ביצים תוך כדי ערבוב בין ביצה לביצה.
- לשפוך את הבלילה על הבסיס של העוגה ולהכניס להמשך אפיה על חום 170 כ 40 דקות.
- העוגה מוכנה כשהשכבה העליונה קריספית.
שאלות נפוצות: עוגת שכבות
האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן קוקוס? לא ניסיתי ,יש במתכון כבר שמן אז לא נראה לי שמומלץ. |
חייב אגוזים? פה העיקר זה האגוזים, ניתן להחליף בבוטנים או שקדים גרוסים. |
זה בצק פריר? כן. |
כמה זמן השארת את העוגה בתנור לאחר ששמת את הקוביות שוקולד? עד שסיימתי להכין את הבלילה שעל הגז זה עניין של כמה דקות. |
אפשר לחתוך ולהקפיא? בהחלט. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: גילה ומשה מוגמי
תודה על כל המתכונים המוצלחים
אני משתמשת המון באתר!!
אני רוצה להכין את העוגה הזאת, היא נראית מושלמת ממש
רק שאלה-
ראיתי שכתבת למישהי שאפשר שמן במקום מרגרינה רק לא ברור לי כמה זה יוצא בכוסות שמן בסוף?
וגם האם זה מומלץ? או עדיף שלא?
היי יעל,
שמחים שאת נהנית מהאתר!
נשמח לענות על שאלותייך:
אפשר להשתמש בשליש כוס שמן במקום מרגרינה. ההמלצה שלנו היא להשתמש בחמאה, גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם, אבל השמן בהחלט יעשה את העבודה.
בהצלחה 🙂
שלום,
כתוב במתכון למעלה שאחד המצרכים הוא ממרח שוקולד, אבל במתכון עצמו לא כתוב מה עושים איתו.
או שאולי התכוונת לחבילה וחצי שוקולד במקום ממרח השוקולד?
היי יעל,
נכון, אפשר או ממרח או להשתמש בקוביות שוקולד לשכבה האמצעית.
בהצלחה!
הכנתי את כל המוצרים לעוגה לפי מה שרשום במצרכים ולא רשום שם 4 ביצים לשכבה השניה וגם השוקולד לא רשום שם
אז את השוקולד זכרתי אבל את הביצים שכחתי…
אז כדאי להוסיף במצרכים גם את המרכיבים האלו,הם הרי חלק מהעוגה…
היי אביטל,
צודקת, תודה רבה ששמת לב וכתבת לנו!
היי, אפשר להחליף את המרגרינה בשמן? אם כן מה הכמות?
היי תמה,
בטח, רק לשים שליש פחות מכמות המרגרינה.
בהצלחה
חובה אגוזים גרוסים או שאפשר גם אגוזים טחונים?
היי רחלי,
אפשר בהחלט אגוזים טחונים.
בהצלחה!
אחת העוגות!! יאמי!
היי חן,
תודה רבה על הפרגון!
קלה להכנה וטעימה מאוד!
תודה רבה
שמחים שאהבת הודיה, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מה גודל התבנית?
היי דן,
תבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
שלום
אני רוצה להכין את העוגה להיום אבל נשארו לי רק 4 ביצים.
מה אפשר לשים בשכבת הבצק במקום ביצה?
תודה
היי לימור, אפשר להחליף ביצה בחצי בננה בשלה או רבע כוס רסק תפוחים ללא סוכר. בהצלחה~!
נראה מצוין. האם אין צורך למרוח על שכבת הבסיס את קוביות השוקולד שנמסו? והאם אפשר קוקוס במקום האגוזים? תודה!
אפשר למרוח לשכבה יותר אחידה או להשאיר לביס שוקולדי עשיר, איך שמעדיפים.
לא ניסינו עם קוקוס, אך את מוזמנת לנסות ולשתף איך יוצא, או לחלופין להכין מתכון זה למשל:
https://metukimil.co.il/2018/10/27/%d7%91%d7%a6%d7%a7-%d7%a4%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%a7%d7%a6%d7%a3-%d7%a7%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%a1-%d7%a0%d7%a1-%d7%a7%d7%a4%d7%94/
הכנתי את העוגה הבוקר והיא פשוט נהדרת, קלה להכנה ומאוד טעימה.
שמחים שאהבת זה תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים:
https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
פצצצה של עוגה!!!!
הוספתי טיפונת קפה נמס בשכבת האגוזים
היי יפית,
נשמע נהדר! תודה ששיתפת אותנו 🙂
כמה זמן שכבת השוקולד (קוביות) אמורה להיות בתנור עד שמוסיפים את השכבה השלישית?
היי מיטל,
משהו כמו 15-20 דקות.
בהצלחה 🙂