מאפים ולחמים | מתכונים נוסטלגיים | עוגיות | פרווה | קינוחים
עוגיות מלוחות פריכות עם שומשום
מתכון קל ומהיר של עוגיות מלוחות, עשירות בשומשום ועם טעם ממכר!
עוגיות מלוחות פריכות, טעימות וממכרות! מתכון של עוגיות מלוחות עם שומשום, שמכינים בקלות ובמהירות ואין מושלמות מהן להגשה לצד כוס תה!
אחד הנשנושים הכי טעימים והכי ממכרים שיש זה עוגיות מלוחות. הן סוגרות פינה בין ארוחות, הן נשנוש טעים כשמתחשק לנשנש סתם והן הכי מגניבות לצד כוס שתייה חמה.
מתכון שמכינים בקלי־קלות, אפשר להכין באמצע השבוע כשאין זמן ואפילו ביום שישי במקביל להכנות של שבת. כל כך קלות להכנה, שלא תשימו לב ויהיו לכם עוגיות טעימות שכיף לאכול בכל רגע נתון.
למה באמת כדאי לכם: עוגיות מלוחות פריכות
- מתכון פשוט וקל להכנה, שלא מפריע את השגרה ואפשר להכין מתי שרוצים!
- עוגיות מלוחות טעימות כל כך, שייתכן שתפסיקו לקנות עוגיות כאלה בחוץ!
- מושלמות בתור נשנוש וכיף לאכול מהן גם כשרעבים בין ארוחות עם גבינת שמנת!
- עוגיות עשירות בשומשום המכיל ברזל, אבץ, סידן וערכים תזונתיים נוספים שכדאי לצרוך!
שורה תחתונה: זו לא שאלה של אם להכין, אלא שאלה של מתי להכין! עוגיות מלוחות שברור שמכינים!
ציוד
נייר אפייה
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 חבילה מרגרינה (200 גרם - רכה)
- 1 כוס שמן
- 1 כוס שומשום
- ¼1 כפות מלח
- ½1 כוסות מים מהברז
אופן ההכנה
- לערבב בקערה גדולה קמח מנופה, אבקת אפיה, שמרים יבשים.
- נוסיף מרגרינה רכה , שמן, שומשום, מלח ,1 וחצי כוסות מים מהברז ונלוש היטב עד לקבלת בצק קטיפתי.
- ניתן מנוחה של כשעה - אפשר גם במקרר.
- מרדדים על גבי נייר אפיה כמה שאפשר למלבן גדול לא דק מידי.
- חותכים לאורך ולרוחב באמצעות גלגלת.
- מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- מכניסים לתנור על 180 מעלות במשך כ- 20 דקות עד 25 דקות בערך או עד שהעוגיות יהפכו לזהובים יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות מלוחות עם שומשום
האם את חותכת אותם אחד אחד או שמה פלטה שלימה בתנור שחתוכה עם הגלגלת? לא אחד אחד משטח שלם של תבנית ואז חותכים. |
אפשר במקום המרגרינה לשים כוס שמן? לא, אי אפשר. |
איך אפשר להעביר את העוגיות לתבנית? לא מעבירים. מרדדים על נייר אפיה ומסמנים ואופים ויוצאים יפים וקשים כמו הפוסט. |
לשים כוס שומשום בתוך העוגיות? כוס שומשום בתוך הבצק, ולמעלה למרוח צהוב של ביצה ולפזר שומשום בנדיבות. |
הכוונה לשימרית נכון? שימרית זה שקית של 60 גר מתאים לקילו קמח אבל אפשר שמרים יבשים שמאוד מומלצים. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא פצצה כבר חיסלנו חלק!"
מירית עמר
"עכשיו יצאו טעימים קשים ופריכים כמו בפוסט עם הצליל של קחח!"
אסתר אסתר
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
היי מה הכמות של מרגרינה במשקל . לא כתבת . תודה
200 גרם מרגרינה רכה
האם אפשר חמאה במקום המרגרינה ?
בהחלט.
את רשמת כוס שמן במצרכים באופן ההכנה לא רשמת אם להוסיף
מוסיפים את השמן ביחד עם שאר הנוזלים.
אפשר בלי מרגרינה. ומה במקום??
היי יפה, אפשר עם מחמאה או תחליף מרגרינה אחר, בהצלחה ובתיאבון ❤️
סוג השומשום
היי,
הכוונה לשומשום לא קלוי. מתנצלים על הבלבול!
בהצלחה 🙂
נ.ב.: בהזדמנות זו, נשמח להזמין אותך לקבוצת הוואטסאפ שלנו שבה מתפרסמים מתכונים נהדרים חדשים מדי יום!
ברשימת החומרים יש כוס שמן ולא כתוב מתי להוסיף באופן ההכנה.
היי לאה,
מתנצלים על הבלבול – עדכנו את המתכון וכעת תוכלי לראות מתי מוסיפים את השמן.
בהצלחה 🙂