| | | |

עוגיות מלוחות פריכות עם שומשום

מתכון קל ומהיר של עוגיות מלוחות, עשירות בשומשום ועם טעם ממכר!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.20 על ידי 15 דירוגים
עוגיות מלוחות עם שומשום

עוגיות מלוחות פריכות, טעימות וממכרות! מתכון של עוגיות מלוחות עם שומשום, שמכינים בקלות ובמהירות ואין מושלמות מהן להגשה לצד כוס תה!

אחד הנשנושים הכי טעימים והכי ממכרים שיש זה עוגיות מלוחות. הן סוגרות פינה בין ארוחות, הן נשנוש טעים כשמתחשק לנשנש סתם והן הכי מגניבות לצד כוס שתייה חמה. 

מתכון שמכינים בקלי־קלות, אפשר להכין באמצע השבוע כשאין זמן ואפילו ביום שישי במקביל להכנות של שבת. כל כך קלות להכנה, שלא תשימו לב ויהיו לכם עוגיות טעימות שכיף לאכול בכל רגע נתון.

ספר המתכונים של אורה ארגוב 

 

עוגיות מלוחות פריכות
צילום: אסתר אסתר

למה באמת כדאי לכם: עוגיות מלוחות פריכות

  • מתכון פשוט וקל להכנה, שלא מפריע את השגרה ואפשר להכין מתי שרוצים!
  • עוגיות מלוחות טעימות כל כך, שייתכן שתפסיקו לקנות עוגיות כאלה בחוץ!
  • מושלמות בתור נשנוש וכיף לאכול מהן גם כשרעבים בין ארוחות עם גבינת שמנת!
  • עוגיות עשירות בשומשום המכיל ברזל, אבץ, סידן וערכים תזונתיים נוספים שכדאי לצרוך!

שורה תחתונה: זו לא שאלה של אם להכין, אלא שאלה של מתי להכין! עוגיות מלוחות שברור שמכינים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגיות מלוחות עם שומשום

עוגיות מלוחות פריכות עם שומשום

מתכון קל ומהיר של עוגיות מלוחות, עשירות בשומשום ועם טעם ממכר!
ציון 4.20 על ידי 15 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

נייר אפייה
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 חבילה מרגרינה (200 גרם - רכה)
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס שומשום
  • ¼1 כפות מלח
  • ½1 כוסות מים מהברז

אופן ההכנה

  • לערבב בקערה גדולה קמח מנופה, אבקת אפיה, שמרים יבשים.
  • נוסיף מרגרינה רכה , שמן, שומשום, מלח ,1 וחצי כוסות מים מהברז ונלוש היטב עד לקבלת בצק קטיפתי.
  • ניתן מנוחה של כשעה - אפשר גם במקרר.
  • מרדדים על גבי נייר אפיה כמה שאפשר למלבן גדול לא דק מידי.
  • חותכים לאורך ולרוחב באמצעות גלגלת.
  • מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות במשך כ- 20 דקות עד 25 דקות בערך או עד שהעוגיות יהפכו לזהובים יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות מלוחות עם שומשום

האם את חותכת אותם אחד אחד או שמה פלטה שלימה בתנור שחתוכה עם הגלגלת?
לא אחד אחד משטח שלם של תבנית ואז חותכים.
אפשר במקום המרגרינה לשים כוס שמן?
לא, אי אפשר.
איך אפשר להעביר את העוגיות לתבנית?
לא מעבירים. מרדדים על נייר אפיה ומסמנים ואופים ויוצאים יפים וקשים כמו הפוסט.
לשים כוס שומשום בתוך העוגיות?
כוס שומשום בתוך הבצק, ולמעלה למרוח צהוב של ביצה ולפזר שומשום בנדיבות.
הכוונה לשימרית נכון?
שימרית זה שקית של 60 גר מתאים לקילו קמח אבל אפשר שמרים יבשים שמאוד מומלצים.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגיות מלוחות עם שומשום
צילום: מירית עמר

"יצא פצצה כבר חיסלנו חלק!"
מירית עמר

עוגיות מלוחות פריכות
צילום: אסתר אסתר

"עכשיו יצאו טעימים קשים ופריכים כמו בפוסט עם הצליל של קחח!"
אסתר אסתר

עוגיות מלוחות פריכות
צילום: אורה ארגוב

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

Similar Posts

12 Comments

    1. היי לאה,
      מתנצלים על הבלבול – עדכנו את המתכון וכעת תוכלי לראות מתי מוסיפים את השמן.
      בהצלחה 🙂

4.20 from 15 votes (15 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements