| | |

עוף עם בצל עסיסי וקל

אין כמו  סיר עוף עם בצל קליל להכנה. מעדן משביע ומטריף עם כרעיים עסיסיות, מלא בצל מטוגן, עגבניות ותבלינים.
בהשראת: לינדה לנגנר
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
עוף עם בצל

לערב חג או לערב שישי, ליום של חול או לארוחת צהריים מהממת לכל המשפחה – אין כמו  סיר של עוף עם בצל, שלא מצריך עבודה רבה ומלא מצרכים!

כל מה שצריך ליהנות מהמעדן המשביע הזה של עוף עם בצל זה רק כרעיים עוף עסיסיות, מלא בצל מטוגן ומתקתק, עגבניות וכמה תבלינים ואתם מסודרים!

אם ממש רוצים אפשר גם לזרוק פנימה כמה תפוחי אדמה, להגיש ליד אורז לבן וממש לא להתקמצן עם הבצל – כמה שיותר יותר טעים!

 
ספר המתכונים של לינדה לנגנר 
עוף עם בצל
צילום: לינדה לנגנר
 

למה באמת כדאי לכם: עוף עם בצל

  • לערב חג או לשישי, ליום חול או לצהריים משביעים – אין כמו  סיר עוף עם בצל, שלא מצריך עבודה רבה ומלא מצרכים!
  • עוף עם בצל עסיסי, רך, קל ועם מלא מלא מלא בצל!
  • לא להתקמצן עם הבצל – כמה שיותר יותר טעים!
שורה תחתונה: ה-סיר שיגרום לכם לשיר
 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוף עם בצל

עוף עם בצל עסיסי וקל

אין כמו  סיר עוף עם בצל קליל להכנה. מעדן משביע ומטריף עם כרעיים עסיסיות, מלא בצל מטוגן, עגבניות ותבלינים.
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: לינדה לנגנר

המצרכים

  • 3 כרעיים חצויות נקיות ושטופות או 6 ירכיים
  • 3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
  • 2 עגבניות קטנות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • כף צ'ילי גרוס
  • ½ כף פלפל שחור (אפשר גם רבע)
  • כפית מלח
  • 4 עלי דפנה
  • כוס מים חמים (תתחילו עם 1/2 כוס והוסיפו בעת הצורך)
  • ½ כף פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס

אופן ההכנה

  • בסיר רחב ושטוח שמתאים לתנור נחמם 4 כפות שמן, נטגן את הבצל להשחמה, נוסיף את התבלינים ואת עלי הדפנה ונערבב עם הבצל. נוסיף מים חמים, נערבב, נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך.
  • נסדר בסיר את העוף, נרטיבים אותו עם הרוטב, נביא לרתיחה, נכסה את הסיר, ננמיך להבה ונבשל שעה.
  • אחרי שעה נפזר בסיר את קוביות העגבניות, נכסה ונבשל עוד חצי שעה על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם קצת.
  • נוריד מכסה ונכניס את הסיר לתנור מחומם ל-190 מעלות. נאפה כעשרים דקות עד שהעוף מזהיב.

הערות וטיפים

  • באחת הפעמים אחרי שעה וחצי של בישול נשארו בסיר הרבה נוזלים והרוטב לא הצטמצם. במקרה כזה מורידים מכסה, שופכים החוצה בערך 3/4 כוס מהנוזל ומבשלים על להבה גבוהה עוד חמש דקות בערך ואז מכניסים לתנור לעשרים וחמש דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

5 from 4 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements