עוגת שמרים מנצחת - פרסבורגר
מתכון עוגת שמרים מנצחת, או בעצם שתיים כאלה, עם מלית פרג וגם עם גבינה. פינוק גדול שחובה להגיש לאורחים ולבני המשפחה בשבת!
אם זה תלוי בי אני מעדיפה עוגות שיש בהן יותר מלית מבצק, כי תכלס המלית זה החלק הכי טעים. אז קמתי והכנתי את אחת העוגות שאני הכי הכי אוהבת בעולם, ומהכמות שעשיתי יצא לי 3 פסים, 2 עם גבינה ואחד עם פרג. כמה חיסכון!
אז קבלו מתכון קל, שכולם יכולים להכין, שיוצא כ"כ טעים שלא תרצו להגיש לאורחים ותעדיפו לשמור לעצמכם מרוב שהיא טעימה! אחת העוגות!
למה באמת כדאי לכם:
- עוגת שמרים מעלפת שאפשר להכין גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית!
- עוגה משגעת שבצק השמרים שלה הוא רק תירוץ למה שקורה בפנים!
- מתכון פשוט ביותר שכל אחד יכול להכין בקלות ובלי רקע באפייה!
- העוגה הכי מפנקת שיש ושהכי כיף לאכול לצד כוש שתייה חמה!
שורה תחתונה: אם גם עבורכם הבצק הוא התירוץ, אתם חייבים להכין עוגת שמרים שבמתכון הזה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לבצק:
- 2 חבילות חמאה (200 גרם סה"כ, אפשר מחמאה לפרווה)
- 1 כפית וניל
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס סוכר
- גרידת לימון (מלימון אחד)
- 1 ביצה
- ½ קילו קמח לבן
- ½ כוס מי ברז
- 1 כפית שמרים יבשים
למלית הגבינה:
- 3 גביעי גבינה לבנה (750 גרם)
- 1 ביצה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- ½ כוס סוכר (או 6 שקיות סוכר וניל)
- תמצית וניל (מעט )
- 1 חופן צימוקים / חמוציות
- גרידת לימון (מלימון אחד)
למלית הפרג:
- חלב (100 גרם )
- סוכר (100 גרם )
- ½ חבילה חמאה (50 גרם )
- פרג טחון (300 גרם )
- גרידת לימון (מלימון אחד)
- 1 כף דבש
אופן ההכנה
לבצק:
- ללוש היטב את כל המרכיבים לבצק אחיד.
- לחלק ל 3 כדורים, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר.
למילוי:
- לערבב יחד את מרכיבי המילוי.
- לשטח כדור בצק למלבן.
- לשים באמצע, שליש מהמילוי.
- לחתוך את השליש הימני והשמאלי של הבצק בקווים אלכסוניים.
- לעטוף את המילוי כמו שתי וערב פעם מימין ופעם משמאל כמו צמה.
- למרוח היטב בביצה טרופה אפשר לפזר פרוסות שקדים מעל הביצה (אני פיזרתי אבקת שקדים).
- להכניס לתנור עד שמשחים.
למלית הפרג:
- מביאים לרתיחה סוכר, חמאה וחלב. מוסיפים את הפרג טחון וממשיכים לערבב על אש קטנה במשך 5 דקות.
- מוסיפים את גרידת הלימון והדבש. מעבירים לקערה.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לקירור.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת שמרים מנצחת
כמה זה 0.5 ק"ג קמח לבן בכוסות? 3.5 כוסות חד פעמי שתיה חמה או אוניברסליות. |
את הפרג אפשר להכין פרווה? אפשר, אני עשיתי עם חלב סויה ומחמאה. |
מה ההבדל בין הבצק הנ"ל לבצק שמרים רגיל. שמרים רגיל תמיד מתנפח ומשנה את צורתו. אופה בתבנית אינגליש קייק ואז תופח לגובה. תבנית רגילה של תנור משנה צורתו. תופח לצדדים, אשמח לתשובה? זה תופח טיפה באפייה, סוג אחר של בצק יש שם מעט מאד שמרים והשומן שבו מרגרינה. |
את מלית הפרג את שמה באמצע הבצק ומגלגלת? איך זה מקבל את הצורה הזו? מרדדת למלבן שמה את כל מלית הפרג כ 5 ס"מ מהקצה קרוב אלייך ומגלגלת. בגבינה זה שתי וערב. שמים מלית באמצע חותכים פסים משני הצדדים וקולעים פס מצד אחד ופס מצד שני. |
עשיתי יום שישי יצא מעולה, האם עם במילוי ניתן להכין. גביניות במקום רולדות? לא יודעת איך זה יעבוד עם הבצק הזה… יש לי מתכון לבצק שמרים מעולה לגביניות. |
הבמה כולה שלכם:
"טעים מאוד!"
חגית שמרגד
"תודה על המתכון !"
מירי ישראל
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שמרים מצחת
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת שמרים מנצחת מתכון מאת: Nava Carmon
למלית הגבינה:
▢3 גביעי גבינה לבנה (500 גרם
לא הבנתי 3 גביעים נותנים 750 גרם אז מה נכון
היי יובל,
סליחה על הבלבול, הכוונה ל-750 גרם.
בהצלחה 🙂
היי, לפני שמכניסים לתנור צריך לתת התפחה נוספת? או שישר אחרי עיצוב הצורה המכניסים לתנור ?
והבנתי שצריך להתפיח שעתיים/ לילה במקרר?
אין צורך בהתפחה נוספת אחרי עיצוב הצורה, למרוח בביצה ולתנור! בהצלחה!
הי אפשר לאחר האפיה להקפיא את העוגות ? ?
העוגה הכי טעימה ביום ההכנה, אלב אפשר להקפיא (עטופה היטב) עד חודש. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה. בתיאבון!
האם ניתן להשתמש בשמן במקום חמאה?
היי דנית, אפשר להשתמש במחמאה אם מחפשים תחליף חמאה דומה. להחליף עם שמן יכול לשנות את התוצאה שנקבל ולהשפיע על כמויות המצרכים האחרים, בהצלחה!
אפשר בבצק של הגבימה לשים מילוי תפוחים במקום .
תודה .
אפשר כל עוד המילוי לא נוזלי מדי, בהצלחה!
כמה מעלות? וכמה זמן אפיה?
לאפות בתנור על חום 180 עד שמשחים. בהצלחה 🙂
כמה זמן להשאיר את הבצק במקרר?
את הבצק לשים במקרר כשעתיים לפחות (אפשר להשאיר גם לילה שלם).
שלום רב,
במתכון כתוב להכניס את שלושת כדורי הבצק למקרר, לא כתוב לכמה זמן ? אשמח אם תוכלו לפרט.
בברכה
אילנה
את הבצק לשים במקרר כשעתיים לפחות (אפשר להשאיר גם לילה שלם).
האם הפשר להכין מבצק שמרים מוכן?
תמיד הכי טעים זה להכין הכל מאפס לפי המתכון, אבל את מוזמנת לנסות ולספר לנו איך יצא, בהצלחה!
תודה על המתכון
כמה זמן לישה וכמה זמן במקרר?
כשעתיים במקרר, וללוש במשך מינימום 7-8 דקות, אפשר יותר.
עדיף במקום גבינה לבנה גבינת טוב טעם
או לסנן את הגבינה
או שאפשר להשתמש בגבינה לבנה ללא סינון?
והאם המתכון שנתתם למלית הגבינה מתאים ל 3 פסים או רק ל 2 ?
אני רוצה להכין רק גבינה ולא פרג.
תודה
היי נעמה!
מומלץ להשתמש בגבינה לבנה במתכון הזה, אין צורך לסנן.
המתכון מתאים ל-2 פסים, אבל תוכלי להגדיל את מלית הגבינה ולהכין עוד אחת במקום הפרג כי הבצק יספיק ל-3 פסים.
בהצלחה 🙂
מתכון לטעמי..
בצק עם מרקם משתנה בהתאם ללחות המילוי,
עשיתי מילוי עם גבינה מסוננת ממים, ויצא כמו של המאפיות הטובות שאני מכיר, כמו שמרים פריך.
הרולדה השניה עם מילוי של ממרח שוקולד עלית פרווה מעורב עם קוקוס והבצק יצא פריך ולא מרגישים את השמרים.
אפשר למלא עם קונפיטורות ועוד..
אני מאמץ את המתכון וממליץ למשפחה וחברים.
מתכון פגז.
אתר עם מתכונים טובים ומגוונים.
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! אתה תמיד מוזמן לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
על כמה מעלות התנור? כמה זמן?
בתנור על חום 180 ולשים עין עד שמשחים.