בוריקטס גבינה בקלי קלות
בורקיטס גבינה מושלמים שלא רוצים להפסיק לאכול! מתכון לבורקיטס גבינה שמכינים בקלות וכיף לאכול בכל ארוחה של היום!
יש מאכלים שהפסקתי לקנות מזמן, גם בגלל העלות וגם בגלל האיכות ובהם בורקיטס גבינה. מאז שהתחלתי להכין אותם בבית, פשוט אין מה להשוות – הם גם זולים בהרבה והטעם – ללא תחרות!
אז קבלו מתכון מושלם לבוריקטס גבינה, שעשויים מבצק קל ונוח לעבודה ושלא לוקח זמן ארוך של הכנה ותקבלו בורקיטס יפים ושמנמנים אחד־אחד וכל שיישאר לכם להחליט זה מה ואם לאכול ליד!
ספר המתכונים של אבי ולימור ארצי
למה באמת כדאי לכם: בורקיטס גבינה
- מתכון לבורקיטס גבינה מבצק נוח לעבודה וכל יחידה יוצאת מושלמת!
- כל כך טעימים שחייבים למלא גם במילויים נוספים ולשדרג את החוויה!
- אפשר להכין כמות גדולה, להקפיא ולשלוף מתי שרוצים!
- הפינוק האידיאלי לכל המשפחה, שמתאים לכל ארוחה ביום!
שורה תחתונה: אם בא לכם לפנק את החברים ובני המשפחה בקלות, בורקיטס גבינה זה הפינוק עבורכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
המצרכים
- ½2 כוסות קמח
- ½ כפית מלח
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס מים
- ½ שקית אבקת אפייה (5 גרם)
מלית:
- ½ קוביה גבינה בולגרית (125 גרם)
- 1 חבילה גבינת כנען (500 גרם)
- 1 חבילה מוצרלה/צהובה מגורדת (200 גרם)
- 1 ביצה (לא מבושלת)
- פלפל (לפי הטעם)
- מלח (קורט)
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה לעיסה אחידה.
- מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים על משטח (לא חייב מקומח כי הבצק מאוד נוח לעבודה).
- קורצים עיגולים לפי הגודל הרצוי.
- מערבבים את המלית פירה ועם כפית מניחים על באמצע וסוגרים כמו בסרטון.
- מהדקים עם מזלג את הקצוות לקבלת צורה יפה וסגירה מושלמת. מניחים בתבנית עם נייר אפייה.
- מורחים את הבורקיטס עם ביצה טרופה וזורים שומשום.
- אופים על חום 180 מעלות, כ- 30 דקות עד שמזהיב.
הערות וטיפים
- אפשר למלא את הבצק עם גבינות/טונה וביצה קשה/נוטלה/ממרח תמרים וחלבה/תפוחים וקינמון.
- אני הכפלתי כמויות כי זה נחטף ברגע.
שאלות נפוצות: בורקיטס גבינה מושלמים
צריך להתפיח? לא אין צורך. |
אפשר למלא בפירה במקום גבינות? אפשר גם חצילים שרופים על האש עם גבינות זה יוצא מושלם. |
יודעת שבורקיטס הבצק יותר פריך מאשר עלים, יצא לך קצת פריך? יצא פריך לחלוטין! |
אפשר למלא בבשר? אפשר בוודאי. |
יש אפשרות להכין להכניס למקרר כולל המלית ולאפות למחרת? בצק פריך במקרר הוא מושלם יותר אחרי כמה שעות. |
הבמה כולה שלכם:
"עשיתי יצא פצצההה!"
כרמלה ביבי
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אבי ולימור ארצי
אפשר להשתמש במקום גבינת כנען בגבינת טוב טעם
אפשר בהחלט!
כמה בורקיטס יוצאים במתכון הזה?
בערך 14-16 יחידות. בהצלחה!
מה גודל הכוס לקמח במתכון או המשקל?
כוס חד פעמית לשתייה חמה, בהצלחה!
האם אפשר להקפיא לפני האפיה?
היי תמר,
אכן, כן.
בהצלחה 🙂