Go Back
קציצות עוף ברוטב

 קציצות עוף ברוטב אדום עם תפו"א

סיר מופלא של קציצות עוף ברוטב אדום עם תפוחי אדמה רכים - גורמה ביתי אמיתי משביע, מזין, וטעים לכולם
ציון 4.72 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • לקציצות:
  • חצי קילו חזה עוף טחון
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפו"א גדול
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור עלי סלרי קצוצים
  • ביצה
  • ¾ כוס פירורי לחם
  • כף סולת (אם אין אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם)
  • כף פפריקה
  • כפית כורכום
  • ¼ כפית קינמון
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • כף שטוחה מלח
  • כפית פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • 7 שיני שום
  • קופסא קטנה רסק עגבניות
  • כפית כורכום
  • כף פפריקה
  • כפית כמון
  • כפית פלפל שחור
  • כף מלח
  • כפית סוכר

אופן ההכנה

  • להכנת הקציצות - נטחן את הבצל והתפו"א, נסחט טוב טוב עד להוצאת כל הנוזלים ונעביר לקערה. נוסיף את העוף הטחון, הירק, פירורי הלחם, הסולת והתבלינים.
  • נלוש עד לקבלת עיסה אחידה (לא ללוש יותר מדי, אחרת הקציצות יצאו קשות ודחוסות), ניצור קציצות בגודל כדור פינג פונג, נכסה ונניח בצד למנוחה.
  • להכנת הרוטב - נטגן את השום על להבה נמוכה, שלא ישחים, ונצרף אליו את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות, נקפיץ יחד עד שהם משחימים מעט. נוסיף את התבלינים ורסק העגבניות, נערבב הכל ונוסיף מים חמימים עד לכיסוי.
  • נביא את כל הסיר לרתיחה ונוסיף את הקציצות בזו אחר זו, מדי פעם ננענע את הסיר על מנת שלא יידבקו אחת לשנייה או לסיר.
  • הערה חשובה - הקציצות מתנפחות מעט בזמן הבישול, השאירו להן מרווח לגדול ואל תעמיסו על הסיר.
  • כעבור רבע שעה ניתן להוסיף גם קוביות בטטה. נבשל מכוסה למחצה על להבה נמוכה סך הכל כ-25-30 דקות.
  • אם נשארו קציצות שלא היה להן מקום, זכיתם! אפשרי ורצוי לטגן אותן בשמן חצי עמוק ולנשנש עד שהביא מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.