Go Back
לחם כפרי

לחם כפרי טבעי עם זרעים ואגוזים

מתכון מושלם של לחם כפרי ביתי, קריספי מבחוץ ורך מבפנים, עשיר באגוזים, שומשום פריך וגרעיני דלעת ממכרים.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: איטל איטלי

המצרכים

  • ½ קילו קמח לבן
  • ½ קילו קמח כוסמין 80%
  • קוביית שמרים טרייה או 2 כפות שמרים יבשים
  • ½3 כוסות מים פושרים ( 180 מ"ל)
  • 3 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • חופן אגוזי מלך טחונים או קצוצים (אפשר סובין חיטה או פשתן טחון ועוד)
  • 1 כף מלח
  • לציפוי:
  • שומשום שיבולת שועל גרעיני דלעת ותבנית מים

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נערבב את הקמח השמרים הסוכר נערבב ובהדרגה נוסיף את המים השמן האגוזים ולבסוף, לאחר שנהיה בצק אחיד, נוסיף את המלח וניתן לישה 10 דקות.
  • נשים בקערה משומנת וניתן מנוחה שעה. לאחר שעה נקמח את משטח העבודה, ניקח את הבצק ונחתוך ל-6 חלקים או 4 חלקים תלוי בגודל, ונעשה צורות (אין צורך לרדד עם מערוך אפשר לעבוד ידיים). נטבול בתבנית עם מים ואז בעדינות בזרעים, נניח בתבנית עם נייר אפייה ונכסה עם ניילון חד פעמי.
  • לאחר התפחה שנייה של שעה, נמלא תבנית עם מים רותחים, נניח בתחתית התנור בזהירות ונחמם תנור מראש על 200 מעלות. כשההתפחה השנייה הסתיימה - נשים את התבנית בתנור ללא טורבו עד שהלחמים מקבלים צבע שחום. נוציא ונכסה עם מגבת במשך שעה וחצי ורק אז נפרוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.