מתכון סופגניות אפויות בתנור
סופגניות אפויות בתנור של אתי ממן התותחית. סופגניות אווריריות, קלות להכנה, והכי טוב ללא טיגון. נהנים מהטעם, את השמן משאירים לחנוכייה!
חנוכה זה אחד החגים העשירים באוכל טעים, אבל הוא גם עשיר באוכל מטוגן וכולנו יודעים שהטיגון הזה פשוט לא בריא! אז כדי שתוכלו ליהנות ועדיין לשמור על הבריאות דאגנו לכם למתכון קל של סופגניות אפויות!
מתכון לסופגניות פרווה, ללא טיגון, שאופים בתנור ויוצאות אווריריות, טעימות ומפנקות בדיוק כמו המטוגנות, אבל בריאות יותר! כי בחג הזה מקפידים לשמור על הבריאות ולא מוותרים על ההנאה בדרך!
למה באמת כדאי לכם:
- מתכון קל ביותר שכולם יכולים להכין בלי ניסיון באפייה!
- סופגניות אפויות בריאות בהרבה מהסופגניות המטוגנות!
- סופגניות עם טעם עשיר ובלי טעם לוואי של שמן!
- הכי מפנקות שיש וטעימות בהרבה מכל סופגנייה קנויה!
שורה תחתונה: אפשר ליהנות ולהתפנק בחנוכה ולשמור על הבריאות במקביל! פשוט מכינים סופגניות אפויות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון סופגניות אפויות בתנור
ציוד
המצרכים
- 4 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ½ כוס סוכר
- 1 ביצה
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס מים פושרים
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כפית מלח
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מוסיפים שמן, ביצה, תמצית וניל ומים.
- מערבלים עד לקבלת בצק רך ואחיד, לקראת סוף הלישה להוסיף מלח.(אפשר בהחלט ללוש ביד).
- לכסות בשקית ניילון, להתפיח 40 דקות.
- לחלק את הבצק לעשרה חלקים שווים, לשמן את הידיים, להכין כדורים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- לכסות בניילון נצמד ומעל מגבת, להתפיח 40 דקות נוספות.
- לאפות כחצי שעה 170 מעלות, לצנן מעט את הסופגניות.
- למלא ריבה או כל מילוי אחר שאוהבים ולפזר אבקת סוכר.
שאלות נפוצות: סופגניות אפויות
אפשר להכין עם קמח תופח של עוגה? לצערי לא, אפשר רק עם קמח שמרים. |
אם אני אופה את הסופגניות היום, האם יהיו טריות למחר? כן. |
לא מורחים כלום מעל הסופגנייה לפני האפייה? לא מאמי, הסופגנייה משומנת מהידיים. |
היי נראה טעים מאוד מאיפה המזרק של הריבה? חנות למוצרי אפיה. |
הי אתי כשעוטפים הניילון נצמד זה לא נדבק? משמנים את הידיים לפני שמכינים את הכדורים. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה יצא טעים!"
ליזה סאק
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אתי ממן
מתכון מעולה! תודה רבה!
האם אפשר להקפיא את הסופגניות המוכנות?
היי גלי,
שמחים לשמוע!
אכן אפשר להקפיא 🙂
היי, האם אפשר שמן זית ולא קנולה?
תודה♥️
היי יובל,
אפשר בהחלט, רק לקחת בחשבון שהטעם שלו יורגש.
בהצלחה!!
נראה מעולה!
האם ניתן להכין ללא ביצה (טבעוני)?
לאחר האפייה לא מרגיש כמו לחמניות?
היי אור,
כן אפשר, רק להוסיף עוד רבע כוס שמן במקום הביצה.
בהצלחה!!
נשמע מעולה! אני רוצה להכין…
לאיזה כוס את מתכוונת במתכון? כוס שתיה חמה?
תודה רבה
היי חני,
כוס שתייה קרה = 180 מ"ל.
בהצלחה!
היי, נראה מעולה! האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין? תודה מראש וחג שמח!
אפשר עם קמח כוסמין לבן. כמו המתכון הזה.