עוגת דבש קלאסית וקלה להכנה
עוגה קלילה ואוורירית שכל אחד יכול להכין, מבטיחים שתעשה לכם את החג!
מתכון עוגת דבש קלאסית, קלה ומטריפה. עוגת דבש קלילה ואוורירית שכל אחד יכול להכין,
מבטיחים שתעשה לכם את החג! חובה להכין. כמה פשוט ככה טעים! חג שמח ושנה טובה.
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת דבש קלאסית וקלה להכנה
עוגה קלילה ואוורירית שכל אחד יכול להכין, מבטיחים שתעשה לכם את החג!
לדרג
כמות 2 פסי עוגה
ציוד
2 תבניות אינגלישקייק
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- ½2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 5 ביצים
- ¼1 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- ¾ כוס דבש
- ½ כוס אגוזי מלך (טחונים)
- 1 כפית קינמון
- ½ כפית ציפורן
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס מים חמים + כפית נס קפה
- 1 חופן שקדים (פרוסים)
סירופ:
- 2 כפות דבש
- 4 כפות מים חמים
אופן ההכנה
- בקערה אחת ננפה את הקמח ונוסיף אבקת אפייה.
- בקערה שניה נשים את הביצים שלמות ונערבב במטריפה ידנית נוסיף את הסוכר בהדרגה ונמשיך לטרוף.
- נוסיף את השמן ונערבב, נוסיף את הדבש ונערבב, נוסיף את הקינמון והציפורן ונערבב.
- נתחיל להוסיף חצי מכמות הקמח ונערבב ,נוסיף את המים החמים שמעורבבים עם הנס קפה ונערבב ובסוף נוסיף את שאר הקמח ואבקת הסודה ונערבב היטב לעיסה חלקה.
- נעביר את הבלילה ל 2 תבניות אינגלישקייק משומנות ונפזר מעל קצת שקדים פרוסים.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות למשך שעה בערך עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש.
- מורחים על העוגה את הדבש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"אותו המתכון!"
אליס רדושינסקי
"יצאה מעולה!!!!! אחלה מתכון!
סוניה סאני בן הרוש תודה.!"
הילה יצחקי-טוביאנה
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: סוניה סאני בן הרוש
נראה לי כמות ענקית רק ל 2 תבניות אנגליש
היי,
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש, אל דאגה 🙂
בהצלחה!