בורגול מושלם בריא ומשביע
תהיתם פעם איך מכינים בורגול טעים ורך שייתן לכם מנה מלאת בריאות וערכים תזונתיים נהדרים? קבלו מתכון מושלם של בורגול מהמם עם גזר ובצל מגורדים ומתקתקים, תיבול מדויק של כורכום עשיר בצהוב יפהפה וטיפה ממרח בוטנים שצובעת את המנה בגוון עמוק ובטעם נפלא!
רגע לפני שמכינים בתהליך קצר וקל – חשוב שתדעו כי הוא אחד הדגנים האהובים והבריאים ביותר שיש, עשיר בסיבים תזונתיים שעוזרים לשפר את תפקוד מערכת העיכול ותורם לחילוף חומרים גבוה ולתחושת שובע לאורך זמן.
הוא בסיס נהדר למגוון מנות, יכול להחליף בקלות את מנת האורז הקלאסית, יהווה מצע מעולה לסלטים עשירים ועם המתכון שלנו כאן משתלב מושלם עם שלל ירקות בריאים וצבעוניים שיוצרים יחד מנה אחת יפה, משביעה ומנצחת בעושר טעמים רכים ועסיסיים
למה באמת כדאי לכם:
- בסיס נהדר למגוון מנות, יכול להחליף בקלות את מנת האורז הקלאסית ויהווה מצע מעולה לסלטים עשירים
- בורגול הוא אחד הדגנים האהובים והבריאים ביותר שיש, עשיר בסיבים תזונתיים ותורם לתחושת שובע לאורך זמן
- מנה סופר בריאה ומשביעה עם ירקות צבעוניים ועסיסיים
שורה תחתונה: אז… איך מכינים בורגול מושלם? תכירו שיטת הכנת בורגול בקלי קלות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
בורגול מושלם בריא ומשביע
ציוד
המצרכים
- ½1 כוס בורגול
- 1 בצל גדול ( חתוך לקוביות)
- 1 גזר מגורד
- כף שמן
- כף סילאן
- מלח
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית ממרח חמאת בוטנים (אפשר לוותר)
אופן ההכנה
- נרתיח את הבורגול רבע שעה, נסנן ונשטוף.
- נוסיף את הבורגול לתערובת הבצל והגזר, נוסיף כוס מים רותחים ואת שאר המרכיבים, נערבב ונביא לרתיחה.
- מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך 15-20 דקות (ללא מכסה).
- מוציאים כמות קטנה מהבורגול עם כף ומתקנים טעמים. במידה ומוכן- יש להעביר את הבורגול למסננת ולהניח לכל המים לרדת (אסור לשטוף).
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה של בורגול מושלם מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: חנה אלקיים