מתכון לעוגת תפוזים בחמש דקות הכנה
עוגה שיוצאת נהדרת הבסיס שלה כל כך טעים, והשוקולד המריר עוד הוסיף.

מתכון לעוגת תפוזים בחמש דקות פשוטה להכנה.
ניתן להכין אותה בתנור שיש ומלמעלה לפזר חתיכות שוקולד מריר,
העוגה יוצאת נהדרת, הבסיס שלה כלכך טעים, והשוקולד המריר רק מוסיף.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

מתכון לעוגת תפוזים בחמש דקות הכנה
עוגה שיוצאת נהדרת הבסיס שלה כל כך טעים, והשוקולד המריר עוד הוסיף.
לדרג
ציוד
תבנית גדולה / 2 תבניות אינגליש קייק
מידה: כוס חד פעמי קרה
המצרכים
- ½ כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 2 ביצים
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 2 כוסות קמח תופח
- 50 גרם שוקולד מריר, מגורד (אופציונלי)
אופן ההכנה
- לקערה, מוסיפים את הסוכר יחד עם השמן ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף. נוסיף את המיץ תפוזים ושוב מערבבים היטב.
- לאחר מכן מוסיפים שקית וניל וקמח תופח ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית גדולה או שתי תבניות אינגליש קייק.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור בחום 180 מעלות במשך 30 דקות.
הערות וטיפים
- חשוב לא לערבב יותר מדי את הבלילה על מנת שהעוגה תצא אוורירית.
- אפשר להוסיף לתערובת העוגה רבע כוס קוקוס. ואם אתן רוצות עוגה מתוקה יותר תוסיפו כוס סוכר נוסף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מתכון לעוגת תפוזים
צריך למתכון מיקסר? אין צורך הכל בערבוב. |
המתכון בלי אבקת אפיה? קמח תופח. אם אין לך קמח תופח תוסיפי שקית אחת אבקת אפייה. |
הבמה כולה שלכם:

"מלי הכנתי את העוגה
אלופה את מתכון מושלם!"
רונית בניטה

"עוגה מעולה !! אני מכפילה כמות ונטרפתתתת !"
שרית ארביב

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון לעוגת תפוזים בחמש דקות
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
אני מאד אוהבת את העוגה ואיני בוחשת יותר מדי.
יחד עם זאת היא יוצאת מאד דחוסה.
מדוע?
איני מבינה.
היי צביה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. נשמח להציע לך 3 מתכונים נוספים לעוגת תפוזים אוורירית ועסיסית:
מתכון של חופית אלמקייס
מתכון של רונית פרץ
מתכון של אביבה ג'רופי
בהצלחה 🙂
עשיתי כפול לשתי עוגות, הוספתי קוקוס שהוסיף המון ושוקולד מריר שפחות הורגש ובסוף מעט מיץ תפוזים ויצאו מושלם!!
תודה רבה.
איזה כיף לשמוע רחלי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
שלום
האם ניתן להשתמש במיץ לימונענע או תפוחים?
אין לי חד פעמי אפשר להכין את המתכון עם כוסות מידה אוניברסליים? תודה
ניתן להשתמש במיצים אחרים אך זה ישפיע על הטעם, גם אין כוח לסחוט אפשר אולי מהקנוי? זה שווה ביותר! ואפשר להמיר שתי כוסות חד פעמי קר לכוס וחצי מדידה אונברסלית. בהצלחה!
תודה שאלתי לגבי מידות גם בהקשר של שאר המצרכים. האם סוכר שמן ומיץ כתובים במתכון בחד"פ או כוסות אוניברסליות. זה מה שבלבל אותי כי רק לגבי קמח הדגשת שזה בחדפ אז כל השאר בכוסות מדידה?
ואיפה השוקולד מריר במתכון?
היי,
מתנצלים על הבלבול במתכון, הכוונה הייתה לומר שהשוקולד המריר הוא אופציה טובה לגרד מעל העוגה.
בהצלחה 🙂
העוגה נראית מצוין. האם אכן רק 2 ביצים במתכון?
היי דורית, נכון מאוד רק 2 ביצים יש במתכון. בהצלחה!