עוגת שבלולי קינמון שמרים (סינבון)

מכירים את זה שאחרי כל טיפת גשם שיורדת צצים להם משום מקום שבלולים חמודים שלוגמים את המים הטריים מהשמיים?
אז.. בדיוק אותו הדבר קורה בחורף אז צץ לו הרעב למתוק מנחם ומהמם של שבלולי קינמון שמרים מעלפים ויפים, שיתנו לכם את הביס הכי טעים גם בימים הכי קרים.
עוגת שבלולי קינמון שמרים תזכיר לכם את הסינבון האמריקאי המפורסם שכל כך אהוב בכל העולם, המרקם שלה יזכיר בריוש רך ונהדר והיא פשוט תימס לכם בפה בזכות צפיפות השושנים ששומרת על עסיסיות מושלמת וטעם נפלא בניחוח קינמון משכר
למה באמת כדאי לכם: שבלולי קינמון
- עוגת שמרים קינמון נהדרת שתזכיר לכם את הסינבון המפורסם והאהוב בכל העולם
- עוגת שבלולי קינמון שמרים? מי שסופר קלוריות שידלג על המתכון, או יפרגן לעצמו ביס קטן..מרקם בריוש רך ונהדר ונמס בפה בזכות צפיפות השושנים ששומרת על עסיסיות מושלמת
- שבלולי קינמון שמרים מעלפים ויפים בטעם נפלא וניחוח קינמון משכר
שורה תחתונה: ביס מתוק מנחם וטעים גם בימים הכי קרים…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? סינבון מתכון

עוגת שבלולי קינמון שמרים (סינבון)
ציוד
המצרכים
- לבצק שמרים:
- 3 כפות שמרים טריים (30 גרם)
- ¼ כוסות חלב (300 גרם)
- 5 ביצים
- ¾5 כוסות קמח (800 גרם)
- ½ כוס סוכר + ½ כוס +1 כפות סוכר (120 גרם)
- 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות)
- 1 כפית מלח (6 גרם)
- למלית חמאה וקינמון:
- 400 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- קינמון לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- לקישוט:
- אבקת סוכר מעורבבת ומומסת במעט מים או חלב מחומם (לא חובה)
אופן ההכנה
- הכנת הבצק: מערבלים במיקסר עם וו לישה את מרכיבי הבצק, מלבד החמאה והמלח, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח ומערבלים עוד כ־4 דקות. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח או לילה במקרר.
- למלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת קרם חלק.
- מחממים תנור ל־180 מעלות. מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 3־4 מ"מ, מורחים עליו את קרם הקינמון, מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי כ־3 ס"מ. מסדרים את השושנים בצפיפות בתבנית, מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה ואופים כ־40 דקות עד שהעוגה משחימה. מצננים ויוצקים על העוגה את אבקת הסוכר המומסת
הערות וטיפים
- הבצק מספיק לתבנית בקוטר 26 ס"מ + תבנית אינגליש קייק. מי שרוצה בתבנית אחת עגולה יש צורך בקוטר 28 ס"מ.
- אם רוצים עוגה נמוכה יותר ודקה, אפשר לחלק את הבצק לארבע, להשתמש למריחת הבצק ב-200 גרם חמאה, לפזר סוכר וקינמון, לגלגל לרולדה, ולהמשיך לפי המתכון, לשים לב למשך זמן האפייה שיכול להתקצר



רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!