| |

עוגת תפוחים בחושה (רכה, עסיסית, קלה)

בואו להכין בקלות ממש עוגת תפוחים בחושה מפנקת וקלילה לשבת ולכל יום שמתחשק מתוק בפה.
בהשראת: ריקי כהן ונדראץ'
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
עוגת תפוחים בחושה

לא סתם בתמונה של המתכון הזה מופיעה רק חתיכה אחת של עוגת תפוחים בחושה. באמת שרצינו לצלם לכם את היופי המהמם שלה בשלמותו, אבל מה לעשות שהיא נחטפה עוד כשיצאה מהתנור?

כי בפני עוגת תפוחים בחושה קשה מאוד לעמוד. הניחוחות המתקתקים שמציפים את הבית, טעמי התפוח העסיסיים, המרקם הרך והממכר. עשה לכם כבר חשק, הא?

אז בואו להכין בקלות ממש עוגת תפוחים בחושה רכה, שתכלס אפשר להכין עם פירות אחרים כמו אגסים או שזיפים או עם שוקולד צ'יפס ענוג, ולקבל תוך זמן קצר עוגה מפנקת לשבת ולכל יום שמתחשק מתוק בפה

ספר המתכונים של ריקי כהן

עוגת תפוחים בחושה
צילום: ריקי כהן ונדראץ

למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים בחושה

 

  • מתכון מושלם וקל של עוגת תפוחים בחושה בניחוח מתקתק, טעמי תפוח עסיסיים ומרקם רך וממכר
  • עוגת תפוחים בחושה רכה, אפשר להכין גם עם פירות אחרים כמו אגסים או שזיפים או עם שוקולד צ'יפס ענוג

שורה תחתונה: נחטפת עד הפירור האחרון ברגע שיוצאת מהתנור

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה (רכה, עסיסית, קלה)

בואו להכין בקלות ממש עוגת תפוחים בחושה מפנקת וקלילה לשבת ולכל יום שמתחשק מתוק בפה.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

תבנית 28 או מלבנית (אפשר 26 תצא יותר גבוהה)
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5-6 תפוחים ( מקולפים וחתוכים לקוביות)
  • 4 כפות יין אדום מתוק (או ברנדי תפוחים, או ליקר ואפשר להמיר במיץ תפוזים)
  • 3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח (280 גרם)
  • 50 גרם קוקוס טחון
  • 1 כוס סוכר רגיל או חום דמררה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (אפשר פקאן)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל 175 מעלות. בקערה גדולה טורפים היטב במטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה (אפשר במיקסר), מוסיפים שמן ויין וממשיכים לטרוף.
  • מוסיפים יבשים – קמח, קוקוס וקינמון ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. מקפלים פנימה את התפוחים והאגוזים ואת התוספות של הצימוקים או החמוציות אם שמים. ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.
  • מעבירים לתבנית בקוטר 28 משומנת היטב, דופקים פעמיים שלוש את התבנית על משטח העבודה לפיזור אחיד בתבנית ואופים כ-40 דקות.

הערות וטיפים

  • אפשר למי שאוהב להוסיף צימוקים או חמוציות מיובשות
  • אפשר להשתמש בפרי אחר במקום תפוחים (אגסים, שזיפים...) או בלי פרי ולהוסיף 200 גרם שוקולד צ'יפס. כשמחליפים לשוקולד להוריד את התפוחים, אגוזים וקינמון
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת תפוחים בחושה
צילום: ריקי כהן ונדראץ

שאלות נפוצות: עוגת תפוחים בחושה

איזו כוס מידה? זה לפי כוס מדידה אוניברסלי (שזה כמו ספל שתייה חמה למשל, לא כוס חד פעמי
האם אפשר לשים פרוסות שקדים? כן, אפשר, תמיד הולך טוב עם עוגות פירות

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?