השבת מפתיעים את כולם עם מנה מיוחדת של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה היישר מהמטבח הטורקי כשכל אלו מורכבים לשכבות מענגות בטעם בשרני, עסיסי ומפנק
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
אם שישי הוא היום הכי מיוחד בשבוע, למה להתפשר על מנות בנאליות שמכינים כל פעם?
השבת אתם הולכים להפתיע ולרגש את כווולם עם מנה מהממת ומיוחדת במינה של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה שיגוון לכם את הסופ"ש בטעמים מעלפים ומזינים.
המנה הזאת של קציצות ברוטב עגבניות נחשבת לאחת האהובות והפופולאריות מהמטבח הטורקי שמכינים עם קציצות קטנות ושובבות, פרוסות תפוחי אדמה וחצילים רכים ונהדרים ורוטב עגבניות עשיר ומתובל כמו שצריך, כשכל אלו מורכבים אחד על השני לשכבות מענגות בטעם בשרני, עסיסי ומפנק
השבת מפתיעים את כולם עם מנה מיוחדת של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה היישר מהמטבח הטורקי כשכל אלו מורכבים לשכבות מענגות בטעם בשרני, עסיסי ומפנק
2תפוחי אדמה מקולפים חתוכים במנדולינה לעובי דק(אבל לא מדי)
חציל פרוס לעיגולים 2 סנטימטר
שמן זית
בצל גדול קצוץ
½קילובשר טחון
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
כפית צ׳ילי גרוס(או יותר)
כפית פלפל שחור
כפית כורכום
רסק עגבניות
רוטב עגבניות מבקבוק
½1כוסמים רותחים
¼כוסשמן זית
פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף(לא חובה)
2עגבניות חתוכות למרובעים
אופן ההכנה
2 תפוחי אדמה מקולפים נחתוך במנדולינה לעובי דק לא מידי.. נשטוף את חתיכות תפוחי האדמה במים קרים עד שהמים נקיים וננגב
נבריש עם שמן זית את תפוחי האדמה והחצילים ונכניס לתנור 190 מעלות עד שהחצילים זהובים והתפו״א רכים קצת
בינתיים נטגן במחבת עם רבע כוס שמן בצל גדול קצוץ עד שקיפות, נוסיף חצי קילו בשר טחון על להבה גדולה ונטגן עד שמאפיר.
ננמיך להבה ונוסיף כפית מלח, כפית פפריקה, כפית (או יותר) צ׳ילי גרוס, כפית פלפל שחור, כפית כורכום. נערבב עד שאין נוזלים ונוסיף כף גדושה של רסק עגבניות וכוס רוטב עגבניות מבקבוק. נערבב עד שמסמיך, נטעם ונתקן תיבול.
עכשיו מרכיבים את המנה – נשים תפוח אדמה בתבנית או בסיר רחב, אפשר גם 2 תפוחי אדמה אחד על השני ומעליהם שמים חציל. מעל החציל נשים כף גדושה מתערובת הבשר ומעל פרוסת עגבנייה.
נשים בקערה כוס רוטב עגבניות, כוס וחצי מים רותחים, רבע כוס שמן זית, כף גדושה רסק עגבניות, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פלפל שחור, נערבב ונשפוך בין החצילים