קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפו״א
אם שישי הוא היום הכי מיוחד בשבוע, למה להתפשר על מנות בנאליות שמכינים כל פעם?
השבת אתם הולכים להפתיע ולרגש את כווולם עם מנה מהממת ומיוחדת במינה של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה שיגוון לכם את הסופ"ש בטעמים מעלפים ומזינים.
המנה הזאת של קציצות ברוטב עגבניות נחשבת לאחת האהובות והפופולאריות מהמטבח הטורקי שמכינים עם קציצות קטנות ושובבות, פרוסות תפוחי אדמה וחצילים רכים ונהדרים ורוטב עגבניות עשיר ומתובל כמו שצריך, כשכל אלו מורכבים אחד על השני לשכבות מענגות בטעם בשרני, עסיסי ומפנק
למה באמת כדאי לכם: קציצות ברוטב עגבניות
- השבת מגוונים עם מנה מיוחדת של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה היישר מהמטבח הטורקי
- קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה שיגוונו לכם את הסופ"ש בטעמים מעלפים
שורה תחתונה: אחת האהובות והפופולאריות מהמטבח הטורקי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה
קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפו״א
המצרכים
- 2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים במנדולינה לעובי דק (אבל לא מדי)
- חציל פרוס לעיגולים 2 סנטימטר
- שמן זית
- בצל גדול קצוץ
- ½ קילו בשר טחון
- כפית מלח
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית צ׳ילי גרוס (או יותר)
- כפית פלפל שחור
- כפית כורכום
- רסק עגבניות
- רוטב עגבניות מבקבוק
- ½1 כוס מים רותחים
- ¼ כוס שמן זית
- פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף (לא חובה)
- 2 עגבניות חתוכות למרובעים
אופן ההכנה
- 2 תפוחי אדמה מקולפים נחתוך במנדולינה לעובי דק לא מידי.. נשטוף את חתיכות תפוחי האדמה במים קרים עד שהמים נקיים וננגב
- נבריש עם שמן זית את תפוחי האדמה והחצילים ונכניס לתנור 190 מעלות עד שהחצילים זהובים והתפו״א רכים קצת
- בינתיים נטגן במחבת עם רבע כוס שמן בצל גדול קצוץ עד שקיפות, נוסיף חצי קילו בשר טחון על להבה גדולה ונטגן עד שמאפיר.
- ננמיך להבה ונוסיף כפית מלח, כפית פפריקה, כפית (או יותר) צ׳ילי גרוס, כפית פלפל שחור, כפית כורכום. נערבב עד שאין נוזלים ונוסיף כף גדושה של רסק עגבניות וכוס רוטב עגבניות מבקבוק. נערבב עד שמסמיך, נטעם ונתקן תיבול.
- עכשיו מרכיבים את המנה – נשים תפוח אדמה בתבנית או בסיר רחב, אפשר גם 2 תפוחי אדמה אחד על השני ומעליהם שמים חציל. מעל החציל נשים כף גדושה מתערובת הבשר ומעל פרוסת עגבנייה.
- נשים בקערה כוס רוטב עגבניות, כוס וחצי מים רותחים, רבע כוס שמן זית, כף גדושה רסק עגבניות, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פלפל שחור, נערבב ונשפוך בין החצילים
- נפזר 2 עגבניות חתוכות למרובעים ומי שאוהב גם פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף. נכסה בנייר אפיה רטוב ומקומט ועליו נניח נייר כסף.
- נאפה בחום 190 מעלות 45 דקות, נוציא את הכיסוי, נבדוק אם צריך להוסיף קצת מים ונאפה עוד רבע שעה ללא כיסוי . נרטיב מעט את הבשר עם הרוטב
הערות וטיפים
- אפשר לעשות את הכל גם על הגז
- אם נשאר לכם בשר תפזרו בסיר או תקפיאו
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מלי מאירוב