| | |

אצבעות וניל - מאפה בצק עלים ממולא

 מתכון למאפה בצק עלים מטריף, במילוי קרם וניל ושוקולד. עונג גדול בביס קטן!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
בצק עלים מתכון

מאפה בצק עלים במילוי מטריף, אחד הדברים הכי קלים וטעימים שיש. אצבעות וניל מפנקות, שלא תאמינו כמה קלות להכנה!

אם מתחשק לכם להתעלף ממאפה מפנק, אנחנו כאן כדי לעזור והבאנו לכם את המתכון המושלם לכך! מאפה מבצק עלים, במילוי קרם וניל מפנק ושוקולד צ'יפס, שכל ביס ממנו עונג בלתי מוסבר!

אז קבלו מתכון למאפה הופך עולמות והוא פשוט מעדן אמיתי וממכר! מתכון קל ביותר של מאפה ביתי, הכי מפנק שיש וכל ביס ממנו ישאיר אתכם בענננים לכל היום!

ספר המתכונים של מלי מאירוב

בצק עלים מתכון
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: מתכון בצק עלים

  • אפשר להכין את המאפה גם פרווה ולהחליף את החלב הרגיל בחלב סויה!
  • ניתן למלא בכל מילוי אחר שאוהבים, כמו ממרח נוטלה ולשדרג את הטעמים!
  • מאפה בצק עלים משגע בהכנה ביתית, הכי טעים והכי מפנק שיש!
  • מתכון פשוט ביותר שאפשר להכין מתי שרוצים ותמיד יוצא מושלם!

שורה תחתונה: אין תחרות לדברים הקטנים שעושים הבדל גדול. בדיוק כמו מאפה בצק עלים שבמתכון הזה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בצק עלים מתכון

אצבעות וניל - מאפה בצק עלים ממולא

 מתכון למאפה בצק עלים מטריף, במילוי קרם וניל ושוקולד. עונג גדול בביס קטן!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמי שתיה חמה
תבנית בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים (קילו)
  • ½1 כוסות חלב (+ חצי כוס לקערה)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (10 גרם)
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 5 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

  • נפשיר בצק עלים לפי הוראות היצרן.
  • בסיר נשים כוס וחצי חלב עם הסוכר, סוכר וניל ותמצית וניל - נחמם עד שהסוכר נמס, שלא ירתח!
  • בקערה נערבב 2 ביצים, 5 כפות קורנפלור, חצי כוס חלב.
  • כשהחלב על הגז חם נשפוך טיפה ממנו לקערת הקורנפלור והביצים.
  • נערבב שהביצים לא יתבשלו (השוואת טמפרטורות), ואז את כל תערובת הביצים נשים בסיר החלב.
  • נחזיר לגז ונבשל על להבה נמוכה בינונית.
  • נערבב באופן תמידי עם מטרפה כל הזמן עד שזה מסמיך ומגיע למרקם של מעדן, זה לוקח בערך 8 דקות. כל הזמן לערבב.
  • נצנן ונשים ניילון נצמד על התערובת ונכניס למקרר לשעה או יותר.
  • נפתח את הבצק עלים ונחתוך למלבנים.
  • נרדד קצת ואז נשים מהתערובת בחצי המלבן, לא לשים הרבה שלא יברח באפייה.
  • נסגור את הבצק טוב בקיפול מעל התערובת ונהדק שלא ייפתח.
  • נמרח ביצה עם כפית סוכר ונאפה אפייה רגילה 2 פסים על 190 מעלות עד שמזהיב.
  • נפדר באבקת סוכר ונחתוך לאצבעות, הבצק יתפח אבל כשתחתכו אותו לאחר מכן הנפיחות תרד.

הערות וטיפים

לפרווה: תחליפו את החלב לחלב קוקוס או סויה או לשמנת צמחית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בצק עלים

אפשר במקום חלב רגיל חלב סויה שיהיה פרווה?
כן, אפשר גם שמנת צמחית במקום החלב.
אפשר מילוי אחר אם לא אוהבים מילוי וניל?
תמלאי ממרח נוטלה או ממרחים אחרים שקונים אותם מוכנים.
5 כפות קורנפלור גדושות או שטוחות?
אתמול יצא לי הרבה בכף אז שמתי 4 גדושות, אם שטוחות אז 5.
איזה בצק עלים את ממליצה?
מעדנות.
מתי את חותכת את הבצק לפני אפיה או אחרי?
אחרי אפייה.

 


הבמה כולה שלכם:
בצק עלים מתכון
צילום: נטלי פרץ

"גם אני הכנתי את השמרים שלך יצאו אליפות תודה!"
נטלי פרץ

 

מאפה בצק עלים
צילום: לילי דוסטרי

"גם אני הכנתי, תודה!"
לילי דוסטרי

מתכון בצק עלים
צילום: מלי מאירוב
מאפה בצק עלים
צילום: מלי מאירוב

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: בצק עלים מתכון מאת מלי מאירוב

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements