עוגת תפוזים בחושה קלה ועסיסית
עוגת תפוזים בחושה קלה פרווה, שמכינים בקלות ובמהירות שיא, ללא הפרדת ביצים ועם רכיבים שתמיד יש בבית!
עוגה בחושה תפוזים זו עוגה שכיף לאכול בכל הזדמנות! מתכון מפתיע בקלות ההכנה שלו ואפשר להכין גם כשאין זמן.
אם אתם אוהבים עוגות תפוזים ולא משתגעים על הפקות גדולות במטבח, המתכון הזה בול בשבילכם! עוגת תפוזים גבוהה ומרשימה, שאפשר וכדאי להגיש לאורחים לאחר ארוחת השבת!
מתכון לעוגת תפוזים בחושה, שישאיר אתכם מופתעים מקלות ההכנה שלו ותקבלו עוגת תפוזים מושלמת, במרקם אוורירי, שלא יכולה להיות אחרת. כל כך טעימה שספק אם יישאר לאורחים עד שיגיעו.
למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוזים בחושה קלה
- עוגת תפוזים פרווה להגשה גם לאחר ארוחה בשרית!
- מתכון פשוט ומהיר להכנה שישאיר אתכם מופתעים!
- עוגה גבוהה ומרשימה שתמשוך את תשומת לב האורחים!
- כל כך טעימה שלא תוכלו לשתות את הקפה בלי ביס ממנה!
שורה תחתונה: עוגת תפוזים סולת, עוגה פרווה גבוהה ומרשימה שפשוט חייבים להכין ולטעום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת תפוזים בחושה קלה ועסיסית
ציוד
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- גרידת תפוז (מתפוז אחד)
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
אופן ההכנה
- מקציפים ביצים יחד עם סוכר וסוכר וניל במשך כעשר דקות עד שמתקבלת בלילה בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן לאט לאט, לאחר מכן מוסיפים את המיץ תפוזים וגרידת התפוז.
- מורידים את המהירות במיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה. (לערבב רק עד שהכל נטמע בתוך הבלילה)
- מעבירים את הבצק לתבנית אינגליש קייק טפלון שמשומנת.
- אופים על חום 160 מעלות במשך כ-45 דקות או עד שקיסם ננעץ יוצא עם פירורים לחים.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת תפוזים בחושה
איך העוגה יוצאת צהובה? מהתפוזים הטריים, לא מיץ מבקבוק. |
יצא לי ממש דחוס ואני לא יודעת למה? יצאה לך דחוסה כי ערבבת יותר מדי את הקמח בעוגות בחושות לא מערבבים יתר על המידה. |
מתי מוסיפים את הקמח? בכל מתכון מוסיפים את הקמח בסוף ולא לערבב הרבה, רק עד שהכל נטמע בתוך הבלילה כך העוגה יוצאת אוורירית ולא דחוסה. |
לא צריך להפריד ביצים? לא. |
אפשר גם בלי להקציף את הביצים? לא. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא מושלם תודה רבה!"
שרון שמעוני
"יצא פצצה!"
נורית לוי
"הינה העוגה תפוזים שלי
והוספתי קוקוס טחון טעים טעים טעים!"
מור כליפה צ'נדר
"מתכון מנצח… תודה!"
אמירה גמבש
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: חופית אלמקייס
מה לגבי הקוקוס? הוא מוזכר רק בכותרת
היי אורנה,
מתנצלים על הבלבול, חלה טעות במתכון לגבי הקוקוס, הוא לא אמור להופיע שם.
אבל, אם את רוצה בכל זאת להוסיף, אנחנו ממליצים להוסיף לבלילה לפני שאת שופכת לתבנית או להוסיף מעל אחרי שהעוגה יוצאת מהתנור.
בהצלחה 🙂