מרק חרירה משביע לארוחה מפסקת
מרק חרירה עשיר מאוד ובריא, עם מרקם שכיף לאכול וטעם מושלם לימי הסתו והחורף!
למרקים יש ערכים תזונתיים גבוהים בזכות הרכיבים המגוונים שלהם והם ללא ספק המאכל הכי מחמם ומנחם שיש לימים קרירים וקרים. אחד המרקים הכי מפנקים שיש הוא מרק חרירה. מרק חרירה עשיר מאוד בחלבונים ונחשב לאחד הבריאים שיש.
מתכון שממש קל להכין ותקבלו ארוחה לכל המשפחה. מרק טעים ועשיר, במרקם משגע שכל מה שצריך ליד זה איזו חלה ביתית מפנקת. מתכון למרק שכולו בריאות, והכי מפנק בימי החורף!
למה באמת כדאי לכם:
- מתכון שמכינים בקלות ומספיק לכל המשפחה!
- מרק עשיר בחלבונים, בריא מאוד ומחזק לקראת מחלות החורף!
- מתכון קל מאוד ויש גם סרטון הכנה שיהיה עוד יותר קל!
- מרק מחמם, מלטף, מחבק ומנחם לימים הקרים שבדרך!
שורה תחתונה: מרק חרירה עשיר בחלבונים, בריא וקל שחובה להפוך למנה מובילה לקראת החורף!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
מרק חרירה משביע לארוחה מפסקת
המצרכים
- 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2-3 ליטר מים
- ½ צרור כוסברה
- ½ צרור פטרוזיליה
- 4 עלי כרפס קצוצים
- 2 כוסות חומוס
- 1 כוס עדשים חומות
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף (לוותר למתכון לצמחוני)
- ½ כף שטוחה מלח
- חופן אטריות למרק דקות
- 4 כפות שמן
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל עם השמן עד שמקבלים גוון זהוב.
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את המים, תבלינים, והירק חוץ מהאטריות.
- מבשלים כ-45 דקות עד שהקטניות רכות.
- מוסיפים מיץ מחצי לימון, ואת האטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
- אפשר להוסיף בטטה, תפוח אדמה, ושעועית לבנה.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מרק חרירה
אפשר חומוס מקופסת שימורים? אפשר בהחלט. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מחפשים עוד רעיונות? עשרות מתכוני ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מרק חרירה – נועם זיגדון
רק תיקון קטן…מרק חרירה או בעברית מרק משי,לא בגלל שהמרקם שלו כמו משי ,אלא בגלל ועל שם "דרך המשי" שמחבר בין מרוקו למדינות אחרות.
היי יעלי,
תודה על ההערה החשובה ושבת שלום 🙂
מעולה
היי צביה,
שמחים שאהבת 🙂
הילדים שלי טרפו סיר שלם!! תודה רבה על מתכון מצוין!
היי ליזה,
משמח מאוד לדעת שנהניתם כל כך!
מתי מוסיפים את החרירה וכמה, ואיפה קונים או קוטפים? והאם צריך להכין, לשטוף, לחתוך, לקצוץ, להסיר חלקים וכיו"ב? (החרירה לא מופיעה ברשימת המצרכים)…..
היי,
אנחנו לא מכירים חרירה כמצרך, נשמח לקבל מידע ממך. בדקנו שוב את המקור של המתכון הזה ולא מופיע בו מצרך כזה, אז אנחנו מניחים שאינו חסר.
בהצלחה!
חרירה זה השם של המרק לא מצרך,
פרוש הדם ממרוקית זה משי, מרק משי בגלל שיש לו מרקם עשיר וסמיך.
מה שכן חסר במתכון זה הסמכת המרק ע"י ערבוב מים וקמח. לקראת סוף הבישול שופכים לתוך הסיר תוך כדי ערבוב מה שמעניק את המרקם המיוחד למרק.