| | | | |

עוגת שכבות בציפוי שוקולד לבן

עוגת שכבות שוקולד מפנקת, עם ציפוי שוקולד לבן שמשדרג כל ביס!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
עוגת שכבות בציפוי שוקולד לבן

עוגת שכבות מפנקת לכל מועד! עוגה משגעת שכל שכבה בה היא עונג בפני עצמו ויחד הן פשוט תענוג גדול!

יש משהו בחורף שמגדיל את החשק לאכול שוקולד ואין קינוח כמו עוגת שכבות עם שוקולד, קרם שמנת וציפוי שוקולד לבן שיעשה את העבודה! קבלו מתכון פשוט להכנת עוגת שכבות מענגת במיוחד שתרשים את כל האורחים!

מתכון מושלם, שמכינים במהירות ומקבלים עוגת שכבות שהיא עונג צרוף! כל ביס ממנה טעים יותר מהשני, חלומי, מפנק ומענג והיא כל כך טעימה, שאולי לא תרצו לחלוק אותה עם אף אחד!

עוגת שכבות
צילום: גדר סמארה

למה באמת כדאי לכם: עוגת שכבות

  • ניתן להמיר את השמנת החמוצה בשמנת צמחית להכין עוגה פרווה!
  • עוגה עשירה ומפנקת שכל ביס ממנה הנאה צרופה!
  • עוגה מרשימה למראה שכיף להגיש לאורחים לצד הקפה!
  • מתכון קל שמכינים במהירות ולא דורש הפקות גדולות במטבח!

שורה תחתונה: אל תשכחו להכין כמות כפולה כדי שתוכלו ליהנות ממנה כמה שיותר, לפני שתיגמר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שכבות בציפוי שוקולד לבן

עוגת שכבות בציפוי שוקולד לבן

עוגת שכבות שוקולד מפנקת, עם ציפוי שוקולד לבן שמשדרג כל ביס!
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

תבנית 24 ס״מ
מידה: כוס חד פעמי שתייה קרה

המצרכים

לתחתית:

  • 3 ביצים
  • ¾ כוס שמן
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כפית רום
  • ¾ כוס שוקולית
  • ½ כוס קוקוס (לא חובה)
  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ שקית אבקת אפיה (5 גרם)

להכנת הקרם:

  • 1 חבילה שמנת מתוקה ( 250 מ״ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס חלב

להכנת הציפוי:

  • ½1 חפיסות שוקולד לבן (150 גרם )
  • ½ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה, מוסיפים ביצים, שמן, סוכר, שמנת חמוצה. מערבבים היטב במטריפה.
  • מוסיפים כפית רום, שוקולית, קוקוס, קמח תופח, ואבקת אפיה. מערבבים הכל היטב עד שאין גושים.
  • מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב.
  • אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות. לאחר מכן, נצנן.

קרם:

  • בקערת מיקסר מוסיפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, וחלב. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מורחים את הקצפת על העוגה, ומכניסים למקרר שעה.

ציפוי:

  • ממיסים במיקרו שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה כ- 30 שניות.
  • מוציאים ומערבבים היטב גם אם עדיין יש קוביות להמשיך לערבב.
  • שופכים את הציפוי על העוגה, ומזיזים מעט את התבנית לכיסוי את השוקולד. מכניסים למקרר לעוד 4 שעות.

הערות וטיפים

  • את השמנת החמוצה ניתן להחליף בשמנת צמחית או קצפת צמחית בכמות של חצי כוס.
  • במידה והשוקולד המומס נראה קשה, מומלץ להוסיף עוד כפית של חלב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שכבות בציפוי שוקולד לבן

יש גם שמנת חמוצה בעוגה מה לשים במקום לפרווה?
שמנת צמחית.
אפשר במקום שמנת חמוצה שמנת מתוקה?
כן.
במקום שוקולית שהתחתית תהיה לבנה במה אפשר להחליף?
פודינג וניל.
אם לא מוסיפים קוקוס לא צריך יותר קמח?
לא.
האם אפשר להשתמש במיקסר ידני? והאם צריך להקציף יותר זמן שזה בידני?
אותו דבר עד שמתקבל קצפת.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שכבות
צילום: זיוה יצחק

"עוגה מושלמת – תודה!"
זיוה יצחק

עוגת שכבות
צילום: ישראלה עמוס

"הכנתי גם!"
ישראלה עמוס

עוגת שכבות
צילום: מרסל אזולאי
"מלי יקרה ואהובה – העוגה טעימה אש!"
מרסל אזולאי

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

    1. היי תהילה,
      לא חייבים לשים רום, אפשר לוותר לגמרי או לשים תמצית וניל או כל תמצית אחרת שאת אוהבת.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements