פיצה ללא גלוטן מבצק בריא ומיוחד
פיצה ללא קמח שמכינים במהירות וטורפים במהירות גבוהה יותר! מתכון לפיצה ללא קמח שיחליף כל מתכון פיצה שהכנתם עד היום!
כולנו יודעים שיש פיצה ללא גלוטן, אבל רובנו לא מכינים כי זה נשמע מסובך ופחות טעים. אז אנחנו כאן כדי להפתיע אתכם וכדי לומר לכם שזה לא מסובך ופיצה ללא קמח יכולה להיות סופר טעימה!
מתכון בריא ומיוחד לפיצה ללא קמח, שיגרום לכם לעשות ערב פיצות לפחות פעם בשבוע! מתכון של בצק פיצה, שמכינים בקלות, ללא קמח, ללא שמן ואוכלים ללא רגשות אשמה! פיצה ללא קמח מושלמת גם אם אין לכם בעיית גלוטן, מושלמת לשומרי משקל, מושלמת לילדים! אה, ושכחנו לומר שהפיצה – מושלמת!
למה באמת כדאי לכם: פיצה ללא קמח
- פיצה ללא גלוטן שמתאימה גם לשומרי משקל!
- מתכון לבצק פיצה בריא, ללא קמח וללא שמן!
- מתכון שמכינים בקלות ואין מצב שלא יוצא טעים!
- כל כך טעימה שאולי כדאי להכין כמה פיצות שיהיה מספיק לכולם!
שורה תחתונה: פיצה ללא גלוטן, ריאה, טעימה ומפנקת שתגרום לכם לעשות ערב פיצות בכל שבוע!
אז איך מכינים?
פיצה ללא גלוטן מבצק בריא ומיוחד
המצרכים
לתחתית:
- 1 שקית כרובית (קפואה, 800 גרם. או כרובית 1 בינונית מפורקת לפרחים)
- ½ כוס גבינה צהובה מגורדת
- 1 ביצה
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
לרוטב (לחלופין אפשר רוטב מוכן לפיצה):
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות מים (מים לדלל את הרוטב)
- ¼ כפית סוכר
- ¼ כפית מלח
- ½ שן שום (כתושה, שן שלמה אם אוהבים.)
- ¼ כפית אורגנו יבש
- ¼ כפית בזיליקום יבש
אופן ההכנה
- מחממים תנור על 200 מעלות. ומכינים מראש תבנית תנור או תבנית פיצה מרופדת בנייר אפייה.
- מרתיחים את פרחי הכרובית חצי רתיחה למשך 8 דקות בערך. ואז מעבירים למעבד מזון ומרסקים עד קבלת מרקם פירורי (כמו של קוסקוס). חשוב לסחוט אחר כך את הכרובית שיצא ממנה כל הנוזלים.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים עד שמקבלים תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת על התבנית המרופדת ומשמנים את התבנית, ואז מתחילים לעצב (עגול / מרובע / מה שבא לכם) ולבסוף מהדקים.
- מכניסים לתנור עד שהתחתית משחימה (בערך 15 דק) ואז מוציאים ומורחים את הרוטב, ומפזרים מעליו גבינה צהובה מגורדת / מוצרלה, ואיזה תוספות שמחשק. אפשר מסביב למרוח מים או שמן ולפזר גם שומשום.
- מכניסים שוב לתנור עד שמוכן (עוד 15 דקות בערך)
- לא חותכים את הפיצה שהיא חמה מכיוון שככה היא תתפרק, מחכים שהיא תתקרר טוב ואז לחתוך.
שאלות נפוצות: פיצה ללא קמח
איך התחתית יצאה לך יציבה? לחכות שהיא תתקרר. גם ניסיתי לחתוך אותה חמה והכל התפרק, אבל אחרי שהיא התקררה נחתכה מעולה כמו פיצה רגילה! |
איזה גבינה צהובה השתמשת? גבינה צהובה בשקית של השף הלבן, וגבינה מוצרלה מגורדת מהמעדניה. לא חשוב כל גבינה צהובה מגורדת או באריזה. |
זה יוצא טעים? מאוד! אם לא היה טעים לא הייתי מפרסמת. |
הבמה כולה שלכם:
"רעיון נפלא, אימצתי את המתכון והרעיון!"
מילי דבוש
"זו אחלה שיטה, גם אני מכינה והבן שלי מאוד אוהב, הכנתי למעון שלו הילדים טרפו את זה!"
מיטל רזניק
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על פיצה זו – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Gal Tzror