קרקים מלוחים מתכון קל ב-3 מרכיבים
קרקרים מלוחים בהכנה ביתית קלה עם 3 רכיבים בלבד! מתכון לקרקרים הכי ממכרים שיש שאפשר להגיש בתור נשנוש או לשלב בארוחת בוקר וערב.
במקום להוציא כסף על תעשייתים, מכינים בגרסה ביתית מפנקת יותר, וטעימה וגם בריאה.
קבלו מתכון לקרקרים ממכרים וטעימים שמכינים בכלום זמן עם ב-3 רכיבים בלבד .
מתכון קל בטירוף לקרקרים ממכרים שאפשר להגיש בכל הזדמנות. מושלמים לנשנוש סתם כשמתחשק ומושלמים יותר לצד מגש סלטים עשיר בתור ארוחת בוקר מפנקת.
למה באמת כדאי לכם: קרקרים מלוחים
- נשנוש בריא שאפשר לשדרג עם גרעינים מסוגים שונים לגרסה מזינה יותר!
- מתכון קל מאוד, בצק ללא התפחה ואפשר להכין גם עם קמח מלא!
- כל כך טעימים וממכרים שאפילו בסופר לא תמצאו כאלה!
- מושלמים להגשה בכל הזדמנות שרוצים ומתאים לכל ארוחה!
שורה תחתונה: אחרי שתנשנשו מהם ללא הפסקה, לא תבינו למה קניתם אותם בכל כך הרבה כסף בעבר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קרקים מלוחים מתכון קל ב-3 מרכיבים
ציוד
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- ¾ כוס שמן
- ¾ כוס מים
אופן ההכנה
- לפני הכנה, נחמם תנור ל-190 מעלות.
- נערבב הכל לבצק אחיד, ושהבצק מתגבש, נוסיף כפית מלח, שומשום, וקצח. נערבב שכל התוספות יבלעו לתוך הבצק.
- נחלק את הבצק לשלושה חלקים בעזרת מערוך ונרדד לעלה לא דק ולא עבה. נשפוך שומשום וקצח (לא חייב קצח) ואז נעביר עם המערוך שידבק לבצק.
- כעת ניקח סכין ונחתוך את הבצק לשורות, ואז נעביר לתבנית עם נייר אפיה על גבי הנייר אפיה ונחתוך למשולשים. (אם חותכים על השיש, הבצק יקרע)
- נכניס לאפיה בערך חצי שעה עד שהקרקרים משנים את הצבע שלהם לשחומים, ואחרי 20 דקות לוקחים כפית ומערבבים אותם. לאחר מכן נותנים להם המשך אפיה עד שמוכנים.
- מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר כך הם נהיים קשים יותר.
שאלות נפוצות: מתכון לקרקרים
זה מתאים גם עם גרעינים למיניהם? אכן אפשר להוסיף. |
אחרי 20 דקות להפוך אותם, לערבב בכפית? כן. ייקח לך מלא זמן להפוך אחד אחד יוצא מלא ואז פשוט לקחת כפית ולערבב. |
הבצק תופח בתנור או שהעובי שרידדתי נשאר אותו הדבר? נשאר אותו דבר. |
המים מים קרים מהברז? כן אפשר. |
גל נראה לך שאפשר עם קמח כוסמין? או רק רגיל. כן, מישהי הכינה ואמרה שיצא מעולה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מתכון פצצה!
הכנתי היום והילדים לא הפסיקו לנשנש, אפילו חימשתי כמויות….
עשיתי עם תוספות של בצל מגורר לתןך הבצק, אבקת שום ואפילו עם סוכר וקנמון והילדים אומרים שהטעם הוא כמו סינימינס הקוקפלקס!!
היי ימית,
וואו, איזה שדרוגים מהממים עשית לקרקרים, נתת לנו רעיונות 🙂
שמחים מאוד שהילדים אהבו כל כך!
באיזה טמפרטורה אופים בתנור?
היי דפנה,
בין 180 ל-200 מעלות.
בהצלחה 🙂
אפשר להחליף קמח רגיל לקמח כוסמיו
היי אידה, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה!