| |

עוגת שמרים רולדה מנצחת

רולדת שמרים קראנץ\' פריכה וזהובה!
בהשראת: סילבי אילוז
ציון 4 על ידי דירוג אחד
עוגת שמרים רולדה מנצחת
אם אתם מחפשים עוגת שמרים מושלמת לאירוח, או סתם רוצים למשהו מתוק בשבת, אז העוגה הזו היא האחת בשבילכם!
עוגת שמרים קראנץ' שיוצאת פריכה וזהובה מפוצצת במילוי שוקולד מושחת.
עוגת שמרים רולדה שמרשימה את כל מי שטועם, להכין ורק לקצור מחמאות!

מתכון באדיבות:  סילבי אילוז

ספר המתכונים של סילבי אילוז

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן 

 

עוגת שמרים רולדה מנצחת

עוגת שמרים רולדה מנצחת

רולדת שמרים קראנץ\' פריכה וזהובה!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: סילבי אילוז

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שטוחות שמרים
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 1 מחמאה רכה
  • 1 קורט מלח
  • 2 כוסות מים פושרים

למילוי:

  • נוטלה / שחר עם חלבה / פרג תמרים / מה שאוהבים
  • לסירופ:
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  • ללוש את חומרי הבצק יחד ואז מתפיחים לשעה.
  • לאחר מכן מורידים אוויר מהבצק, ממלאים באיזה מילוי שאוהבים ויוצרים את הצורה
  • מתפיחים שוב רבע שעה, ואז מורחים ביצה ואופים על 170 מעלות עד להזהבה, בערך חצי שעה.
  • מכינים את הסירופ על ידי הרתחת החומרים יחד על הגז, ואז שופכים על העוגה.

הערות וטיפים

עוגת שמרים רולדה מנצחת 1 עוגת שמרים רולדה מנצחת 1 עוגת שמרים רולדה מנצחת 1 עוגת שמרים רולדה מנצחת 1
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות ותשובות להכנת: עוגת שמרים רולדה מנצחת

 

סירופ שופכים אחרי האפייה?
כן כשהרולדה עדיין חמה.
כמה סירופ שופכים על גבי העוגה?
בערך כף סירופ על רולדה אחת.
אפשר הסבר לאיך יוצרים הצורה?
מרדדים לעלה, מורחים את המלית, מגלגלים לרולדה וחותכים את הרולדה לאורך באמצע לשני חצאים. מכוונים את החלק עם המילוי כלפי מעלה ומלפפים אחד על השני, תמיד שצד המילוי כלפי מעלה. מתקבלת צורת בורג שנקראת קראנץ. בצורה הזאת זה יוצא רך ומלמעלה פריך.

 

עוגת שמרים רולדה מנצחת
 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות שמרים מושלמים. אל תפספסו!


הפוסט המקורי: סילבי אילוז

Similar Posts

4 Comments

  1. הכנתי את עוגת שמרים עם שוקולד והבצק יצא פצצה רך טעים ותפח מאוד יפה והעוגה יצאה ממש טובה. תודה לך אני כבר הרבה שנים מכינה עוגת שמרים שוקולדית ואף פעם לא יצאה לי העוגה כל כך טוב.
    תודה ?תודה?תודה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?