קציצות עוף תוניסאיות רכות
קציצות עוף מטוגנות, בנוסח תוניסאי! מתכון לקציצות עוף שמכינים במהירות ובקלות וכל המשפחה תתמכר עד שלא תספיקו לסיים לטגן והן ייגמרו!
קציצות עוף הם מאכל שקשה כמעט לכולם להתנגד לו, אבל יש קציצות עוף ויש את הקציצות במתכון הזה. קבלו מתכון אורגינל, היישר מהמטבח התוניסאי. מתכון קל ביותר לקציצות רכות ומתובלות שהמשפחה תזלול ממש כפמו פיצוחים!
מתכון משגע שמכינים במהירות ובקלות וניתן להכין בכל רגע נתון, אפילו בימים עמוסים! מנה עיקרית מפנקת לימי שגרה, כל כך טעימה שלא באמת צריך תוספת ליד! אם טעמתם קציצות טוניסאיות אי־פעם, אתם ודאי יודעים שממש כדאי לכם להכין את הקציצות האלה! כל כך טעימות, שיעלו חיוך שיישאר לכל השבוע!
למה באמת כדאי לכם: קציצות עוף
-
- קציצות עוף כל כך טעימות שבני המשפחה יעמדו ליד המחבת ויחטפו כל קציצה שתצא מטיגון!
- קציצות משגעות שכל הילדים אוהבים ולא תצטרכו להתווכח עם אף ילד שיאכל!
- מתכון קל ומהיר להכנה, שאשפר להכין באמצע השבוע גם אם אין לכם זמן!
- מושלמות להגשה בארוחת צהריים ובארוחת ערב ואפשר להגיש לצד כל תוספת שאוהבים!
שורה תחתונה: רוצים לראות את הילדים משתוללים בבית מרוב הנאה? תכינו את הקציצות האלה וגם את המצלמה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
קציצות עוף תוניסאיות רכות
המצרכים
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 2 תפוחי אדמה (מבושלים ומעוכים לפירה)
- 2 ביצים מבושלות-קשות (מבושלות-קשות, חתוכות לקוביות)
- ½ כוס סולת
- צרור כוסברה (קצוצה. אפשר במקום - פטרוזיליה/שמיר)
- ½1 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל הרכיבים עד קבלת עיסה אחידה.
- מוסיפים מלח לפי הטעם.
- יוצרים קציצות בצורה של קובה ומטגנים בשמן עמוק.
הערות וטיפים
- מחפשים גרסה בריאה יותר? מורחים מעט שמן על חלק העליון של הקציצות, אופים 15 דקות, עד להזהבה, מוציאים מהתנור (זהירות חם) הופכים ומחזירים לתנור ואופים עוד 10-15 דקות עד שהקציצות זהובות, מוציאים מהתנור ומגישים.
- לאוהבי החריף - ניתן להוסיף לעיסה מעט צ'ילי חריף.
-
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: Miri Golani
עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא מאכזב וחסר טעם אולי היה יוצא טוב יותר אם היה בצל מגורד.הסולת הפך את הקציצה לקשה בחוץ ולא קרוקנטית או רכה.
היי איילה,
הוספת בצל מגורד היא תמיד מבורכת!
ממליצים בפעם הבאה לשים חצי מכמות הסולת, הקציצות תצאנה עסיסיות ורכות.
בהצלחה!!
מה לשים אם אין לי סולת?
היי,
אפשר במקום סולת לשים קמח מכל סוג שהוא 🙂
בהצלחה!
הכנתי כי היה נראה מבטיח ולא אהבנו.
היי,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון, ונשמח להציע לכם 3 מתכונים נוספים לקציצות עוף:
מתכון של איטל איטלי
מתכון של אילנה כרבי
מתכון של סוניה סאני בן הרוש
בהצלחה 🙂
ממש אבל ממש לא טוניסאי !!
סולת ביצים קשות??
מה זה ה מתכון הזה??
מי כתב אותו??
פחחחח
היי בריג'יט,
אנחנו מאמינים שיש הרבה מאוד גרסאות שונות לקציצות האלה, זו אחת מהן. כל משפחה מכינה אותן קצת אחרת.
באוכל אין נכון או לא נכון, יש רק טעים או לא טעים 🙂
5 מתוך 10
אסור לטעום בשר עוף חי.
לא מבינה את עניין הטעימה המומלצת במתכון.
ממש מסוכן לבריאות.
היי שיר,
צודקת לגמרי, הסרנו את השלב הזה מהוראות ההכנה. תודה רבה ששמת לב.