קובה אורז מטוגנת בטעם משגע
קובה אורז ובשר טחון שמכינים בקלות ומפנקים את כל המשפחה בלי סיבה מיוחדת! מתכון פשוט לארוחה מנצחת ומפנקת במיוחד!
לפעמים קצת נמאס להכין את אותן קציצות לצד אותה תוספת, ולא פחות מזה גם לפעמים נמאס לאכול את אותה מנה. אז משנים כיוון ומכינים מנה עיקרית עם תוספת יחד באותו ביס וסוגרים ארוחה מגניבה שתפיל את כל המשפחה מהרגליים!
קבלו מתכון של קובה אורז מטוגנת עם בשר טחון, עם בצק לקובה שמשדרג את הטעם בכמה רמות! ארוחה מלאה בביסים שקשה להפסיק לאכול ומכילה את כל הערכים התזונתיים המומלצים לצריכה השבועית! מתכון פשוט ביותר לקובה אורז שמתאים לארוחת צהריים, לארוחת ערב וגם לארוחת השבת.
למה באמת כדאי לכם: קובה אורז מטוגנת
- מתכון כל כך קל להכנה, שתמצאו עצמכם מכינים לפחות פעם בשבוע!
- קובה כל כך טעים שלא תספיקו לסיים להכין וכבר ייגמר!
- מתאים להגשה בתור ארוחת צהריים וארוחת ערב ותמיד ייגמר!
- מכיל את כל הערכים התזונתיים שמומלץ לצרוך ולא צריך אף תוספת ליד!
שורה תחתונה: מכינים את המתכון הז ורואים את בני המשפחה חוטפים את האוכל מהצלחת ואוכלים בהנאה!
ציוד
המצרכים
- 2 כוסות אורז (פרסי או עגול)
- 4 כוסות מים
- ¾ כוס קמח
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית מלח פלפל חצי כפית כורכום
- 1 בצל (לטיגון)
- בשר טחון בקר או עוף (400 גרם )
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מבשלים 2 כוסות של אורז עם 4 כוסות של מים מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש כ- 20 דקות בערך עד שהמים נספגים. האורז אמור להיות רך מאוד.
- מעבירים לקערה, מקררים, מוסיפים ¾ כוס של קמח יחד עם ביצה, כפית מלח וכפית של כורכום.
- מערבבים היטב ולושים כמו בצק. עד שהעיסה בסוף תהיה דביקה.
מילוי:
- מטגנים בצל במחבת. מוסיפים 400 גרם של בשר טחון, מפוררים עם המזלג.
- מוסיפים כפית בהרט, כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור. כאשר הבשר מוכן מניחים בצד כדי לתת לו להתקרר.
- עם יד רטובה, מהבצק מכינים כדורים בגודל כדור פינג פונג, כל כדור נשטח על יד רטובה.
- נניח כפית מהבשר ונסגור על הבשר (במקרה שנקרע קצת נדביק ביד רטובה את הבצק), נשטח מעט.
- מטגנים בשמן מעט עמוק עד להזהבה, והופכים. לא מטגנים הרבה, רק עד לקבלת צבע זהוב.
שאלות נפוצות: קובה אורז
אפשר במילוי לא בשרי? פטריות עם בצל ירקות מבושלים פירה עם פטריות. |
מה את מציעה לשים בתוך תערובת האורז במקום קמח? לחולה צליאק? קמח תפוחי אדמה, קמח אורז. |
אפשר להכין ולהקפיא לפני הטיגון ? כן, רק לחכות שיפשיר ואז להדק שוב את הכדור כי המים שיוצאים אחרי הפשרה עשה לי קצת בעיות ועם השמן בכלל. |
במה אפשר להחליף את הבהרט? קצת כמון או תבלין מעורב ירושלמי. |
לאחר שלשים בצק מהאורז. פירורי לחם וביצה וממלאים. טובלים בביצה ופירורי לחם? לא טובלים בכלום. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מלי מאירוב
היי
ניתן לאפות?
היי סימה,
אכן כן, לרסס בשמן מכל הצדדים, להניח על נייר אפייה ולאפות ב-200 מעלות עד שהם מזהיבים (20-25 דקות).
בהצלחה 🙂