רולדה ריבת חלב מדהימה
מתכון לרולדת ריבת חלב מדהימה! רולדה מרשימה למראה וטעם משגע שישאיר את כל האורחים בשוק!
אין כמו מתכונים נוסטלגיים ואחת העוגות הכי הנוסטלגיות שיש היא עוגת ריבת חלב, בצורה רולדה, בשילוב קצפת עשירה ונגיעות קוקוס! אז כדי שהחוויה הנוסטלגית שלכם תהיה מיטבית ומפנקת, בדיוק כפי שאתם זוכרים, דאגנו לכם למתכון שישאיר את האורחים ללא מילים מרוב התפעלות!
מתכון קל ביותר להכנת רולדה ריבת חלב וקרם קצפת, שכל ביס ממנה פינוק בלתי מוסבר! מתכון שמכינים בלי מאמץ וניתן להתאים אותו לפי צורך וחשק: רולדת ריבת חלב עם קקאו, להחליף את ריבת החלב בכל ממרח שמתחשק, ניתן להכין פרווה ואפשר להכין ללא גלוטן! כך או כך – תקבלו עוגה מרשימה למראה וטעימה ברמות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת רולדה
- אפשר להכין רולדה חומה עם קקאו במקום אינסטנט פודינג!
- ניתן להכין עם נוטלה, ריבה רגילה או כל ממרח אחר שמתחשק!
- אפשר להכין את הרולדה גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית!
- ניתן להכין עם קמח ללא גלוטן ולקבל אותה תוצאה מדהימה!
שורה תחתונה: הוא אוכל נוסטלגי הוא חוויה שאין שנייה לה. המתכון הזה הוא הנוסטלגיה במיטבה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
רולדה ריבת חלב מדהימה
ציוד
המצרכים
- 5 חלבונים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 5 חלמונים
- 3 כפות שמן
- ½ כוס קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ( או 2 כפות קקאו לרולדה חומה)
להכנת הקצפת:
- 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות סוכר
- ½ כוס חלב
אופן ההכנה
- תחילה מקציפים את החלבונים במהירות גבוה.
- מוסיפים לקצף את הסוכר והסוכר וניל וממשיכים להקציף.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים את החלמונים והשמן ומערבלים.
- לאחר מכן מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואינסטנט פודינג, ומעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת ומשומנת.
- מניחים את התבנית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים בערך 10 דקות.
- לאחר מכן מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה עם הנייר (לגלגל עם הנייר אפייה עצמו), ומכסים במגבת לחצי שעה.
הכנת הקצפת:
- מקציפים את כל חומרי הקצפת לקצף אחיד וחזק, פותחים את הרולדה, מורחים ריבת חלב, ושכבת קצפת.
- שוב מגלגלים את הרולדה ומורחים קצפת מבחוץ, ומתחילים לקשט את העוגה בריבת חלב וכל מה שאתם אוהבים.
הערות וטיפים
- לרולדה חומה מוסיפים 2 כפות קקאו במקום האינסטנט פודינג בתערובת הרולדה עצמה.
- אפשר למרוח נוטלה או ממרח אחר או ריבה רגילה או אפילו בלי כלום.
שאלות נפוצות: רולדת ריבת חלב
אמרו לי כשמוציאים רולדה מהתנור צריך להרטיב מגבת ואז לגלגל את הרולדה עליה, האם זה חובה או שמה שאמרת מספיק? חובה לגלגל, אבל לא חובה מגבת. |
האם לשים את הקצפת רק שהבצק מתקרר? מכסים לחצי שעה. |
איך אפשר לעשות מילוי פרווה? בלי חלב ועם שמנת צמחית. |
לגלגל איך שזה יוצא מהתנור ולהשאיר אותו מגולגל עטוף במגבת? לגלגל עם הנייר ולהניח מגבת על זה. |
האם יש אפשרות לעשות את המתכון עם קמח ללא גלוטן ותהיה אותה תוצאה מדהימה? כן בטח. |
הבמה כולה שלכם:
רולדת ריבת חלב
"מושששש!"
מירב ארנון שרון
"גם אני לא יכולתי לעמוד בפיתוי.. יצא פצצה!"
עדית כהן
"עוגה מעלפת!"
תמי ליזמי
רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מלי מאירוב
שלום
הכנתי את הרולדה ריבת חלב
טעיםםםםםם, עולמי וקל מאד להכנה.
לא גומרים לאכול.
היי שירה,
שמחים מאוד שאתם נהנים כל כך מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל עוד מתכונים כאלה ישירות אלייך!
עוגה טעימה בטירוף
שמחים שאהבת שפיר, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
פעם ראשונה שאני מכינה עוגת רולדה ולמרות החשש יצא מושלם וטעים.
נראה מדהים רות שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
כמה זמן בתנור?
היי לרה, אופים בערך 10 דקות. בתיאבון ובהצלחה!
אשמח בבקשה לדעת מה כוס המדידה שלך, האם קרה? חמה?
כוס חד פעמית לשתייה חמה, בהצלחה!