מורידים בכל פלפל את הכובע עם הגבעול, ומסירים בסכין את הגרעינים שומרים בצד,
מנקים את פנים הפלפלים מגרעינים ומכל החלקים הלבנים, מקלפים את הקישואים בקולפן ירקות חוצים כל קישוא לחצי (לא לקלף) מרוקנים את הפנים של כל קישוא, מהצד שחתכנו משאירים דפנות דקים ומשאירים סגור בצד אחד.
מסדרים את הירקות בצפיפות בסיר רחב ושטוח עם דפנות גבוהים מעט,
כעת מכינים את המלית - מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומזהיבים קלות, מוסיפים את הבשר ומערבבים, מוסיפים את האורז ומערבבים כדקותיים עד שהוא נעשה לבן, מוסיפים פטרוזיליה ועגבנייה מגוררת מערבבים, מתבלים ומבשלים יחד כ-5 דקות.
מערבבים מדי פעם, מסירים מהאש, ממלאים את הירקות שבסיר מבלי לדחוס כדי לאפשר לאורז לתפוח ולירקות לשמור על צורתם היפה,
להכנת הרוטב שמים בסיר קטן את כל החומרים, מבשלים כמה דקות ומטפטפים כף מהרוטב בכל ירק ממולא. את שאר הרוטב יוצקים מסביב לירקות, כדי חצי מגובהם,
מכסים כל פלפל ב"כובע שלו ללא הגרעינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית כשעה.
בסיר צריך להיות בעבוע קל בלבד משך כל זמן הבישול. במהלך הבישול מרטיבים בכף את הממולאים שלא יתייבשו מלמעלה, כדי שהאורז ישמור על צורתו ולא יהפוך להיות עיסתי יש להימנע מבישול יתר.
הממולאים יקבלו טעם נוסף אם תכניסו אותם בסיום הבישול לתנור בחום גבוה ל-10 דקות לצריבה קלה, אפשר גם מתחת לגריל לחמש דקות לערך