בורקס בשר בצק עלים חגיגי ומיוחד
מי יכול בכלל לסרב לשילוש הקדוש של בצק עלים מתפצפץ ומהמם, מלית בשר עסיסית ומשגעת ותיבול עלים רענן ומושלם?
כבר נוזל לכם ריר? אז בואו להכין בקלות בורקס בשר בצק עלים נוסטלגי מרהיב ביופיו ומופלא בטעם עשיר, משביע, מנחם ומעל הכל – קל להכנה ללא צורך לרדד בצק כלל!
בורקס בצק עלים ממולא בשר הוא מנת האירוח המושלמת לכל שולחן שישר יכבוש את כולם בטעם נהדר ובמראה סופר מגרה. לשבת, לחג, לאירוח מרשים – אין כמו מאפה בצק עלים עם בשר משובח, עטוף עלים ממכרים ומלווה בסלטים, טחינה ומתבלים טעימים
למה באמת כדאי לכם: בורקס בשר בצק עלים
- אין כמו מאפה בשר ובצק עלים משובח, עטוף עלים ממכרים ומלווה בסלטים, טחינה ומתבלים טעימים
- בורקס בשר בצק עלים מרהיב ביופיו ומופלא בטעם עשיר, משביע, מנחם
שורה תחתונה: מנת האירוח המושלמת לכל שולחן שישר יכבוש את כולם בטעם נהדר ובמראה סופר מגרה.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מתכון לבורקס בשר בצק עלים
בורקס בשר בצק עלים חגיגי ומיוחד
המצרכים
- חבילת בצק עלים מופשר לילה במקרר
- למלית:
- 500 גרם בשר טחון
- בצל גדול קצוץ
- 3-2 בצלים ירוקים
- 3-4 שיני שום כתוש
- פטרוזיליה קצוצה
- כוסברה קצוצה
- לתיבול: פלפל, מלח, כמון ( לפי הטעם)
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן זית, מוסיפים את השום הכתוש, את הפטרוזיליה והכוסברה, מתבלים, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו שלא יהיו גושים, ממשיכים בטיגון עד שרוב הנוזלים מתאדים,
- מקררים ומחממים מראש תנור ל-175 מעלות. מרדדים את בצק העלים המרודד ומחלקים ל-3 חלקים שווים בעובי המקורי שלו, ללא צורך ברידוד.
- על כל חלק שמים פס מלית באמצע ולאורך וחורצים את הבצק לרצועות משני צידי המלית והחוצה. סוגרים ומכסים מעל המלית לסירוגין, פעם רצועה מימין ופעם רצועה משמאל באלכסון.
- אופים בתבנית מרופדת בנייר אפיה 175 מעלות עד שזהוב ותפוח
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!