טורקיה מגיעה אליכם: גוזלמה – מאפה תורכי משגע עם גבינות מפנקות ותרד!
גוזלמה – המתכון סופר קל והמאפה סופר טעים! מי מכם שיצא לו לאכול בתורכיה יודע שזה אחד הטעימים, ומי שלא – חייב לטעום! מתכון לגוזלמה אורגינל שתכינו בבית ותרגישו שאתם בתורכיה!
מתכון גוזלמה תרד וגבינה טורקי

גוזלמה – מאפה תורכי עם תרד וגבינות. מאפה טעים ומפנק כמו בתורכיה!
מאפים הם אחד המאכלים הכי מבוקשים אצלנו בבית ולרוב כשאני מכינה אותם אני יודעת שהמשפחה שלי תאכל ואני יכולה להיות רגועה. אחד המאפים שהכי מבוקשים אצלנו הוא גוזלמה, מאפה תורכי עם גבינות ותרד.
המתכון סופר קל והמאפה סופר טעים! מי מכם שיצא לו לאכול בתורכיה יודע שזה אחד הטעימים, ומי שלא – חייב לטעום! מתכון גוזלמה תרד אורגינל שתכינו בבית ותרגישו שאתם בתורכיה!
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/אילנה-לוי" icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של אילנה לוי [/button]

[adinserter block="2"]
למה באמת כדאי לכם: מתכון לגוזלמה
- מתכון למאפה גוזלמה טורקי אורגינל שלא תמצאו מדויק ממנו ברשת!
- מאפה כל כך טעים שהוא יהיה המאפה המוביל אצלכם בבית!
- מושלם להגשה בכל שלב של היום ולא צריך כלום ליד!
- מתכון פשוט לבצק קל ונוח לעבודה שכיף להכין!
שורה תחתונה: לא צריך לנסוע לתורכיה כדי ליהנות מהמטעמים שלהם. תכינו את המתכון ואתם כבר בתורכיה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
גוזלמה מתכון

מתכון גוזלמה תרד וגבינה טורקי
המצרכים
בצק:
- ½ קילו קמח
- 2 גביעי שמנת חמוצה (500 מ"ל)
- 2 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
מילוי:
- 1 חבילה עלי תרד (שטופים וקצוצים)
- גבינת פטה (150 גרם)
- בינת חמד (100 גרם)
- גבינה בולגרית (200 גרם)
- גבינה צהובה (100 גרם)
אופן ההכנה
בצק:
- ללוש את כל החומרים לבצק נעים ונוח לעבודה.
- להניח בצד מכוסה.
- לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל ולחתוך עיגולים.
מילוי:
- לגרד את כל הגבינות ולהוסיף אגוז מוסקט מגורד (לא חובה).
- אפשר למלא בכל גבינה קשה שרוצים.
הרכבה:
- על משטח משומן מעט לרדד כל עיגול, להניח ממילוי הגבינות ומעל להניח עלי תרד.
- לסגור היטב בצביטות.
- לחמם מחבת על אש בינונית.
- לשמן מעט בכמה טיפות שמן ולטגן את הגוזלמה משני הצדדים עד שמקבל צבע זהוב שחום.
- אין צורך לכסות את המחבת.
- בערך 3 - 4 דקות מכל צד.
- מידי פעם להוסיף למחבת כמה טיפות שמן.
[adinserter block="4"]
שאלות נפוצות: גוזלמה מאפה תורכי
האם את מאדה את התרד לפני? או אחרי שטיפה טובה שמה גבינות וזה מספיק על המחבת? אין צורך לאדות את התרד. |
מה אפשר לשים במקום שמנת שלא יהיה חלבי? תנסי עם שמנת צמחית. |
אפשר להקפיא לפני הטיגון את הבצק הממולא? לא לפני הטיגון. תקפיאי אחרי הטיגון ואיך שמתקרר מעט להכניס לשקית ניילון סגורה היטב ולהקפיא. |
האם אפשר להכין את הבצק לשמור במקרר ולהשתמש למחר? לא ניסיתי. עדיף להכין, לטגן אז להקפיא. |
האם את מאדה את התרד לפני? או אחרי שטיפה טובה שמה גבינות וזה מספיק על המחבת? אין צורך לאדות את התרד. אם היה צריך הייתי רושמת במתכון. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
לא ברור עניין הסגירה.אחרי שמניחים את הגבינה והתרד על הבצק מה עושים?
היי דורית,
סוגרים את הבצק בצביטות, לא ממש משנה הצורה.
בהצלחה 🙂
מראה מעולה היום ננסה עם שוקלד
אפשר להשתמש בבזיליקום במקום בתרד?
היי רחלי, אפשר להכין גוזלמה גבינות רגיל ולהוסיף בזיליקום טרי מעל, בהצלחה ובתיאבון!
האם את יודעת איזו גבינה מקבילה לגבינת חמד בארצות הברית?
תודה
נסי פטה או ריקוטה באחוז שומן דומה, אבל ייתכן שוני במרקם הסופי, בהצלחה!
מתכון וואאוו הכנתי ויצא טעים בטירוף
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
לכמה עיגולים את פורסת כל גליל?
כ 8 עיגולים מכל אחד משלושת גלילי הבצק (יוצא כ 25 יחידות מהמתכון)