| |

בצק ספידי ללא התפחה

עם מגוון מילויים משגעים
בהשראת: ענבל חיה סבג
ציון 4.30 על ידי 20 דירוגים
בצק ספידי

אם עדיין לא שמעתם על בצק הפלא אז נעים להכיר: בצק שתמיד מוכן ב-5 דקות, ללא שמרים וללא התפחה! מה אפשר לבקש יותר?

מתכון לבצק ספידי שיא השלמות עם מרקם חלומי ופריך שאפשר למלא בכל מלית שעולה לכם לדעת, בין אם זו מתוקה או מלוחה.
ואם כבר מדברים על מלית, צירפנו לכם מליות משגעות ומלאות בטעם נדיר שהולכות מצוין עם הבצק, ואפשר להכין במהירות שיא. אז למה אתם עדיין מחכים?!

מתכון באדיבות: ענבל חיה סבג

ספר המתכונים של ענבל חיה סבג

בצק ספידי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בצק ספידי

בצק ספידי ללא התפחה

עם מגוון מילויים משגעים
ציון 4.30 על ידי 20 דירוגים
לדרג
באדיבות: ענבל חיה סבג

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מים רותחים
  • 1 כפית שטוחה של מלח (אם עושים מלית מתוקה - מחליפים ל 1.5-2 כפות סוכר)

למלית טונה וכל טוב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 ביצים קשות
  • 1 קופסא טונה בשמן (מסוננות היטב)
  • 1 עגבנייה מקולפת ללא גרעינים
  • 1 חופן קטן של כוסברה
  • 1 כפית גדושה אריסה מרוקאית
  • מלח ופלפל
  • פתיתי גבינה צהובה (לא לערבב עם שאר המצרכים הסבר בהמשך...)

פלפלצ'ומה:

  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ½ ראש שום כתוש
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כפית קימל טחון
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מיץ לימון

מלית בשר:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 3 בצלים קטנים
  • מרק עוף
  • פלפל שחור
  • פלפל לבן
  • לבחירה או מעט אגוז מוסקט או קינמון או בלי

מלית פטריות:

  • פטריות
  • בצל
  • פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור

מלית תפוחי אדמה:

  • תפוחי אדמה
  • בצל קצוץ
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • פטריות

מלית בטטה:

  • בטטות
  • תפוח אדמה
  • חבילת פטריות שמפיניון טריות קצוצות
  • בצל גדול קצוץ
  • מלח

מלית גבינת פטה:

  • גבינת פטה
  • חלמון ביצה

מלית פיצה:

  • רוטב עגבניות
  • פטריות קצוצות
  • עגבניות קצוצות
  • זיתים קצוצים
  • תירס
  • או כל תוספת שאוהבים
  • פתיתי גבינה צהובה
  • ביצה טרופה

מלית תרד וגבינת פטה:

  • עלי תרד טריים
  • כף שמן
  • גבינת פטה
  • גבינת פרמזן
  • אפשר להוסיף פתיתי גבינה צהובה
  • בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט

מלית ירקות כמו אגרול:

  • שמן זית לטיגון
  • 2 גזרים חתוכים דק
  • 1 בצל גדול חתוך לחצאי עיגולים
  • רצועות כרוב - בערך 1/3 שקית
  • מעט פטריות מקופסא
  • ½ כוס בוטנים מטוגנים מומלחים קצוצים גס
  • 2 כפות רוטב צ`ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סויה
  • ביצה
  • שומשום לקישוט

מלית תירס:

  • גרגירי תירס
  • בצל קצוץ דק
  • 30 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כוסות גרגרי תירס
  • 1 כף גדושה קמח
  • ¼ כוס חלב
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 25 גרם גבינה צהובה מגוררת

מלית גבינה:

  • גבינת פטה
  • חלמון ביצה

מלית לבצק ספידי עם קמח מלא:

  • בצל
  • פטריות
  • עגבנייה קצוצה לקוביות ללא גרעינים
  • גמבה קצוצה לקוביות
  • גרגירי תירס
  • זיתים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פתיתי גבנ"צ

מלית חומוס:

  • 2 בצלים קטנים
  • שום
  • חבילת חומוס סנפרוסט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון

רעיונות למליות מתוקות:

  • ממרח שוקולד נוטלה/השחר עם שברי אגוזי מלך.
  • ריבות למינהן עם שקדים/ בוטנים וכו'
  • ממרח חלבה
  • ריבת חלב
  • ממרח תמרים עם אגוזים
  • תפוחים עם קינמון וסוכר (לבשל לפני)
  • מלית פרג
  • קוביית שוקולד עם חתיכת בננה.

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - לשים קמח ומלח ומערבבים. מוסיפים את השמן ומים רותחים ומערבבים טיפה עם כף (המים רותחים!). לאחר מכן ללוש עד לקבלת בצק רך, נעים, ושמנוני.
  • מיד לאחר מכן מרדדים את הבצק, הכי חשוב לא לקמח משטח! הבצק שמנוני והוא לא נדבק לשיש. לאחר רידוד קורצים עיגולים לא עבים ולא דקים מידי וממלאים במה שאוהבים.
  • אופים בחום של 175 מעלות 40 דקות
  • להכנת מלית טונה הכל טוב - נטגנן את הבצל עד להזהבה. נבשל את הביצים. נקצוץ את העגבנייה והכוסברה, ונשים את כל המצרכים יחדיו בקערה ומערבבים היטב.
  • נחמם תנור ל175 מעלות. נקרוץ עיגולים מהבצק בגודל הרצוי ,נשים באמצע מלית ומספר פתיתי גבינה צהובה, נסגור היטב את הקצוות ע"י לחיצות עם מזלג, נסדר יפה בתבנית נמרח ביצה ונפזר שומשום מכניסים לתנור ל-40 דקות.
  • להכנת מלית פלפלצ'ומה - מערבבים היטב את כל החומרים ולשמור בצנצנת אטומה במקרר.
  • להכנת מלית בשר - נחמם מחבת יבשה וקולים את הצנוברים ושמים בצד. לאחר מכן נקצוץ את הבצל קטן ונטגן, כאשר הבצל מזהיב נוסיף את הבשר הטחון ואת התבלינים ונערבב היטב. נטגן עד שמוכן לקראת הסיום נוסיף את הצנוברים נטגן עוד דקה והמלית מוכנה.
  • להכנת מלית פטריות - מטגנים בצל, מוסיפים פטריות, מטגנים עד שכל הנוזלים נעלמים, מוסיפים פטרוזיליה וביצה ומתבלים. מניחים שורה מהתערובת על הבצק לסגור, מברישים ביצה ומפזרים שומשום.
  • להכנת מלית תפוחי אדמה - מבשלים 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות עד שיתרככו. מועכים. מוסיפים את שאר המרכיבים ולערבב.
  • להכנת מלית בטטה - מרתיחים מים ומבשלים את הירקות עד שהם רכים. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות, מועכים את הירקות, מוסיפים את הבצל והפטריות ומתבלים. חותכים את הבצק לחצי לשים שורה מהמילוי ומגלגלים לרולדה, מברישים בביצה ליצור חתכים בבצק ולפזר שומשום. כך גם עם החלק השני.
  • להכנת מלית גבינת פטה - מפוררים את גבינת הפטה, מוסיפים לגבינה את חלמון הביצה ומערבבים היטב.
  • למלית פיצה - מורחים רוטב עגבניות על כל עיגול, מניחים כמות קטנה מכל התוספות על כל עיגול, מפזרים גבינה צהובה, מקפלים לשניים ומהדקים בדפנות היטב. מברישים בביצה טרופה, לפזר שומשום.
  • למלית תרד וגבינת פטה - לחרוץ את התרד, לחמם את שמן הזית במחבת גדולה, להוסיף את הבצל ולטגן בבחישה דקות ספורות עד לריכוך,לסנן לצנן ולסחוט מעודפי המים. ללקצוץ את התרד דק להוסיף את הבצל, לתבל ולאחר התיבול להוסיף את גבינת הפטה,הפרמזן, גבינה צהובה ולערבב.
  • להכנת מלית ירקות גמו אגרול - במחבת רחבה עם מעט שמן מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים פטריות ושמן ומערבבים, מעבירים לקערה.
  • מטגנים את הגזר והכרוב (את הכרוב לשים אחרי 3 דקות). ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ומעבירים לקערת הפטריות. לאחר כ- 5 דקות מוסיפים בוטנים, רוטב צ'ילי, סויה ושומשום.
  • להכנת מלית תירס - נאדה את הבצל בחמאה עד שהוא נעשה שקוף. נוסיף את התירס ונמשיך לחמם כדקה. נבזוק את הקמח, נערבב, נוסיף את החלב והתבלינים ובוחשים בהתמדה עד שהתערובת מתעבה. נוסיף את הגבינה, נערבב היטב ונסיר מהאש. נצנן.
  • להכנת מלית גבינה - מפוררים את גבינת הפטה, מוסיפים לגבינה את חלמון הביצה ומערבבים היטב.
  • להכנת מלית לבצק ספידי - מטגנים את הבצל כאשר הוא מזהיב ומוסיפים את הגמבה ומטגנים מספר דקות. מוסיפים למחבת את הפטריות וממשיכים בטיגון לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבנייה והתירס מטבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש. קורצים עיגולים מהבצק שמים מלית ומספר פתיתי גבינה צהובה וסוגרים.
  • למלית חומוס - נטגן בשמן זית 2 בצלים קטנים קצוצים דק עד להשחמה ונוסיף שום (כמה שרוצים). נבשל חבילת חומוס סנפרוסט עד שהגרגרים מתרככים (בערך חצי שעה-40 דקות). נסנן את החומוס, נקרר ונמעך למחית. נערבב פנימה את הבצל והשום ונוסיף מלח, פלפל וכמון. נמלא את הכיסונים (הערה חשובה - הכמות הזו של המילוי מספיקה לשתי נגלות של הבצק).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בצק ספידי

אם אין אריסה מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים במקום פלפלצ'ומה.
איפה שומרים?
אפשר לשמור במקרר ולפני האכילה לחמם רק בתנור ואם את מקפיאה תפשירי לטמפרטורת החדר ותחממי רק בתנור אבל אין כמו טרי.
אפשר לעשות את הבצק מקמח מלא?
פשר לעשות את הבצק מקמח מלא רק אולי צריך יותר מים תשימו מים לפי המתכון ואם הבצק זקוק למים תוסיפו בהדרגה כל פעם כף.
אם רוצים מלית מתוקה לשים מלח?
אם רוצים למלא את הכיסונים במלית מתוקה לא שמים בבצק מלח אלא סוכר.
לא צריך מנוחה לבצק?
אין צורך לתת לבצק לנוח.
אפשר לעשות מקמח מלא?
לכיסונים מקמח מלא מכינים בדיוק לפני המתכון אך מוסיפים כף מים רותחים וממשיכים ללוש אם חסר מים מוסיפים כל פעם כף אחת עד שמגיעים לבצק רך ונעים.

מה חושבים על: בצק ספידי

בצק ספידי
יפה אזולאי: "במילוי גבינות ורוטב פיצה, ארוחת בוקר מושלמת!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

14 Comments

  1. האם ניתן לשמור את הבצק במקרר ?
    כי פתאום אין לי חומרים למילויים אחרי שהכנתי את הבצק

  2. הבצק לא נראה טוב הוא לא נדבק כמו שצריך וככה אי אפשר להכניס את המילוי פעם ראשונה שאני נתקל במתכון כל כך פשוט אך לא מדיוק ואני עברתי על המתכון כמה פעמים לפני שהתחלתי ועדיין הבצק יצא לא טוב הוא כן היה שמנוני אבל לא רך ונעים לעבודה

    1. היי גיא,
      ממש מתנצלים שזו היתה החוויה שלך עם המתכון, ונשמח לנסות לעזור.
      האם השתמשת בכוס מדידה אוניברסלית להכנת הבצק?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?