פנקייק מלוח - לחם במחבת מיוחד וקל

נכון שגם לכם לפעמים נמאס מחביתה, סלט ולחם לארוחת ערב? נכון שגם לעם בא לפעמים להתפנק על משהו יותר מיוחד וטעים?
אז מה דעתכם להכין בקלות פנקייק מלוח, כן כן מלוח, לחם מחבת מופלא שיפתיע אתכם בטעמים מרגשים של בצק דק משובלל במלית נהדרת של בצל ירוק ושמן זית רך?
הם נהדרים לכל ארוחה וגם לאירוח, מעולים לאכילה קרים או ישר שיוצאים מהמחבת, ויבואו מעולה גם בפיקניק לצד סלט ירקות, גבינות, זיתים וביצים קשות
למה באמת כדאי לכם: בינג – פנקייק מלוח
השם שלו מבלבל אתכם? אז אפשר לקרוא לו גם לחם במחבת – יהיה טעים באותה מידה ?
נשאר קצת פנקייק מלוח למחר? שימו במצנם כמה דקות ותיהנו מעוד ביס של לחם מחבת קריספי קרקרי מהמם!
שורה תחתונה: מי אמר שפנקייק חייב להיות מתוק? נסו להכין פנקייק מלוח ולא תרצו להפסיק
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
פנקייק מלוח – שלב אחר שלב בתמונות מהממות!









פנקייק מלוח - לחם במחבת מיוחד וקל
ציוד
המצרכים
- ¾1 כוס קמח (250 גרם)
- 3/4 כפית מלח
- ¾ כוס מים חמימים
- 4 כפות שמן
- ⅓1 כוס בצל ירוק קצוץ (ללא החלק הלבן)
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, המלח, השמן והמים ולשים עם וו לישה כ-7 דקות לקבלת בצק חלק. שימו לב שהבצק רך מאוד ומאוד נוח לעבודה.
- עוטפים את הבצק בשקית או מגבת ומניחים למנוחה של כחצי שעה
- כעת מקמחים קלות משטח עבודה ואת הידיים ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול גדול ודק בקוטר 22-20 ס"מ.
- מברישים כל עיגול בשמן קנולה או שמן זית, ומפזרים רבע כמות מהבצל הקצוץ. מגלגלים את העלה לגליל מהודק כמו לרולדה , תוך כדי שמהדקים את הבצל הירוק לתוך הבצק.
- מהגליל שהתקבל מגלגלים לשבלול, וכאשר מסיימים לשבלל את כל הכדורים מטגנים במחבת משומנת קלות וחמה עד הזהבה משני צדדים.
- מוציאים על נייר סופג, וחותכים כל עיגול ל- 4 משולשים.

רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עראיס ביתי קל מפנק
- קציצות ירק ב-10 דקות
- פסטה ברוטב עגבניות קלה
- סלט ביצים ב-4 רכיבים
- מרק שעועית לבנה של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: פנקייק מלוח – אתי שחר