חלה מתוקה מושלמת קלה להכנה
חלה מתוקה קלה להכנה לשבת, מתכון לבצק מושלם להכנת חלות טעימות שאפשר להכין בשלל צורות ולהפתיע את המשפחה.
יש אין־סוף מתכונים לחלה מתוקה , אבל מתכון כזה יש רק אחד. קבלו מתכון לבצק מושלם ונוח לעבודה שייתן לכם חלה מתוקה מושלמת לשבת.
מתכון קל של חלה מתוקה, מפנקת במיוחד לשבת ובו יש הנחיות והצעות לשלל צורות שונות שישדרגו את המראה החגיגי של שולחן ארוחת השבת. וכדי שיהיה נוח יש גם סרטון קליעות חלה להמחשה.
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
למה באמת כדאי לכם: חלה מתוקה מתכון
- מתכון מדויק לבצק קל ונוח לעבודה לחלה מתוקה מושלמת!
- חלה מתוקה קלה להכנה וטעימה שלא תמצאו כמוה במאפיות!
- ניתן להכין כמות, להקפיא ולשלוף מתי שמתחשק!
- מתכון שמכינים בקלות ויש גם סרטון עזר לשלב קליעת הצורות!
שורה תחתונה: עונג שבת מתחיל בריח אפיית חלה מתוקה בבית. תכינו מתכון זה לשבת מענגת במיוחד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון קליעה
חלה מתוקה מושלמת קלה להכנה
ציוד
המצרכים
- 2 קילו קמח מנופה
- 4 כפות שמרים יבשים
- 1 שקית משפר אפייה/שקית אבקת אפייה
- 8 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 2 ביצים
- 1 כוס שמן
- 5 כוסות מים פושרים (כוס חד פעמי לשתיה קרה)
- 1 כוס מים פושרים (ששמים יחד עם השמרים והסוכר - סה"כ 6 כוסות מים בכוס חד פעמי לשתייה קרה.)
למריחה על החלות:
- 1 ביצה
- 1 כפית מים
- 1 כפית סוכר
אופן ההכנה
- לחמם תנור מראש ל 180 מעלות טורבו
- בקערה גדולה שמים 4 כפות שמרים+ 8 כפות סוכר+ 1 כוס מים פושרים.
- לאחר שהשמרים והסוכר נמסו, מוסיפים 2 קילו קמח מנופה, שקית משפר אפיה/שקית א.אפייה.
- נעשה בקמח גומה קטנה בקמח ונשים שם 2 כפות מלח ואז נכסה בעזרת הקמח את המלח ונוסיף את הביצים.
- נוסיף 4 וחצי כוסות מים בבת אחת.
- מתחילים ללוש את הבצק וממשיכים להוסיף בהדרגה את חצי כוס שנותרה לפי הצורך וכמובן ממשיכים ללוש את הבצק.
- כמויות המים משתנים בהתאם לסוג הקמח לכן כל אחת תשים את הכמות המתאימה, לאט לאט ובהדרגה.
- לאחר שמקבלים עיסה אחידה מוסיפים את השמן וממשיכים בלישה במשך כ 8 דקות נוספות עד שהבצק אחיד חלק ויפה.
- מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותה טיפה.
- לשים את הבצק לעיגול גדול ומחזירים לקערה המשומנת, משמנים את הבצק גם מלמעלה עם ידיים משומנות.
- לכסות ולהתפיח במשך כ 50 דקות ביום חמים או עד שרואים שהנפח כפול מה שהיה.
- לאחר שהבצק תפח מתחילים ללוש שוב להוצאת האוויר ומניחים להתפחה נוספת של עוד חצי שעה 40 דקות.
- מקמחים משטח קלות ומעבירים את הבצק.
- מתחילים לחלק את הבצק לכדורים ומכינים חלות או לחמניות לפי רצונכם.
- אני עובדת עם מעט קמח מכיוון שהבצק רך ומעט דביק מבפנים.
- מניחים את הבצק בצורה שבחרנו והכנו בתבנית עם נייר אפייה ומתפיחים שוב ל 20 דקות.
- מורחים בזהירות ביצה מהולה עם כפית מים וכפית סוכר ומפזרים שומשום אם רוצים או גרעינים אחרים.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו ואופים עד שמזהיב ומקבל צבע יפה מכל הכיוונים.
- על מנת שיהיו רכות לאחר האפייה אני מכסה את החלות במגבת.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: חלה מתוקה מושלמת
אפשר לדעת במה תורמות הביצים לבצק? המתכון שלי בלי ביצים ומסקרן אותי מה ההבדל? אני מוסיפה ביצים לבצק כשאני רוצה להכין חלות קצת מתוקות וזה נותן להן מרקם קצת יותר רך. כשאני מכינה עם פחות סוכר אני לא שמה ביצים והם גם יוצאות טעימות מאוד. |
פותחת את הבצק עם שמן או קמח? עם מעט קמח, תקראי את המתכון מהתחלה ועד הסוף, הכל רשום שם במידה ויהיו לך עוד שאלות אני כאן. |
הבמה כולה שלכם:
"מעולה כל הכבוד לך הבצק מושלם ידיים זהב!"
גאולה לוי
"ממש תודה ההסברים שלך מדויקים וקלים!"
אמי מזרחי
"אני מכינה את החלות עם מתכון דומה למעט הביצים.
החלות שלי גם יוצאות אווריריות ורכות אבל הבצק הוא יותר מגובש. עדיין מושלם!"
סיגלית הראלי
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
ניסיתי כמה מתכונים וזה המועדף בבית. מושלם, בצק קל לעבודה והחלה טעימה ואפויה טוב. מושלם
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/