עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
שיקום מי שיכול לסרב לביס מענג של עוגיות שוקולד צ'יפס. אף אחד לא קם, אה? כי איך אפשר לוותר על פינוק חלומי נוטף מתיקות שוקולודית ופריכות מענגת?
בגרסה כאן תקבלו את המתכון הכי בריא ואיכותי של העוגייה השובבה והמושחתת הזאת – ללא גלוטן, עם קמח שקדים משובח, מעט דבש מתוק – ומלאאאא שמחה בלב ובפה!
קלילות ביותר להכנה, טעימות ביותר לזלילה, מושלמות עוד יותר לטבילה (בקפה או תה), ומושלמות לכל אירוח מפנק, ובטח גם לילדים
button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/חן-שובל icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של חן שובל [/button]
למה באמת כדאי לכם: עוגיות שוקולד צ'יפס
- קלילות להכנה, טעימות לזלילה, מושלמות לטבילה (בקפה או תה),
- פינוק מתוק ומנצח לכל אירוח, שגם ילדים יזללו בהנאה
שורה תחתונה: יפהפיות, נראות מושחתות, אבל תכלס בריאות, וטעימות בטירוףףףף
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
המצרכים
- ¼ כוס שמן
- ½ כוס דבש
- 1 ביצה
- 1 חלבון מביצה אחת
- 1 כפית תמצית וניל
- ½2 כוסות קמח שקדים
- ½ כפית אבקת סודה
- קורט מלח
- חתיכות גסות של שוקולד מריר
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה שמן, דבש, ביצה וחלבון. מוסיפים תמצית וניל, קמח, אבקת סודה, קורט מלח וחתיכות שוקולד.
- מערבבים הכל לעיסה ומסדרים בתבנית בעזרת כף שלוקחים מהעיסה ושמים בתבנית במרווחים שווים כי הן ממש מתרחבות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות. מוציאים ומחכים שיתקררו ויתקשו
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות שוקולד צ'יפס
כשרק רואים או חושבים על עוגיות שוקולד צ'יפס – החשק למתוק כבר מגיע כמעט מיידית, בטח כשרוצים לפנק את הילדים בביס מתוק וטעים נוספים…
אז… כדי שלא תפנטזו יותר מדי פנקו את החמודים שלכם בעוד שפע מתכונים לילדים
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: חן שובל
מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם @crepe_bite
אפשר לשים קמח תפוחי אדמה במקום קמח שקדים?
יוצא מוצלח?
היי אפרת,
אפשר בהחלט, רק שהמרקם יהיה שונה.
בהצלחה 🙂
שלום, האם ניתן להחליף את השמן בשמן קוקוס?
היי ניצן,
אכן כן, בהצלחה 🙂
אולי חסר רכיב במתכון?
העוגיות לא התרחבו, וגם צריכות בערך חצי מהזמן שכתוב..
היי רעות,
הסיבה לכך היא כנראה ערבוב יתר של העיסה. נסי בפעם הבאה לערבב כמה שפחות מפני שאחרת העיסה נעשית כבדה ומאבדת מהאווריריות שלה.
בנוסף, אם זה לא עובד, אפשר להוסיף כפית וחצי אבקת אפייה.
בהצלחה 🙂
שלום,
הכנתי את העוגיות. טעימות מאוד רק רכות מאוד למרות שהוספתי זמן אפיה.
היי צבי,
זה טבעי לחלוטין מאחר שמדובר בקמח שקדים שהמרקם שלו שונה מקמח רגיל 🙂
מה אפשר במקום דבש,האם לדבש יד משמעות מסוימת?
היי נירית,
לא, אלא אם כן את ממש מעדיפה את הטעם שלו.
אפשר להשתמש בכל ממתיק אחר שאת מעדיפה 🙂
בהצלחה!
שלום רב
כמה סוכר לשים במקום דבש? חצי כוס?
ולמה שמים רק חלבון? מה המשמעות בזה באפיה?
ומה עושים עם החלמון?
אפשר לשים ביצה וזהו?
היי נטלי,
כן, את יכולה לשים חצי כוס סוכר.
הסיבה שמשתמשים רק בחלבון במתכונים מסוימים היא מפני שהחלמון מכיל אחוז שומן גבוה וזה מכביד על המרקם של המאפה. לעומת זאת, החלבון יאפשר למאפה להישאר אוורירי יותר.
את החלמון שנשאר אפשר לשמור במקרר עד שבוע ולהוסיף אותו לחביתה כשמכינים.
אנחנו ממליצים תמיד לעקוב אחר המתכונים ולא לנסות לחרוג מהם אלא אם כן רוצים לשנות את כמות הסוכר (מה שלא מפריע כלל לאפייה).
מקווים שהצלחנו לענות על שאלותייך, בהצלחה 🙂