לחם שום ריחני ונימוח

מתכון מושלם של לחם שום מיתולוגי, טעים ומיוחד לכל אירוח שירשים עם אצבעות לחם שום זהובות, רכות וריחניות. מושלם לצד מרק טוב, מתבלים מעניינים או גבינות איכותיות
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לחם שום

יש כ"כ הרבה סוגי לחמים מקמחים שונים עם תוספות מגוונות, אבל לחם ‎שום מיתולוגי יש רק אחד, ולנו יש את המתכון המושלם להכנה ביתית קלה וטעימה, שתהיה לכם הרבה יותר טעימה מהגרסה הקנויה בפיצריות…

כי מה יותר טעים ומיוחד לכל ארוחה או אירוח מרשים מאשר אצבעות זהובות ורכות של לחם שום ריחני, משוך בשמן זית בוהק ועשבים ירקרקים?

אומנם הלחם מכיל שמרים שעושים אותו תפוח ועשיר, אבל ההכנה שלו קלה וקצרה והתוצאה הסופית שתצא מהתנור תהיה לא פחות ממושלמת, בטח אם תשדכו לו מרק טוב, מתבלים מעניינים או גבינות איכותיות לניגוב

ספר המתכונים של אתי שחר

לחם שום
צילום: אתי שחר

למה באמת כדאי לכם: לחם שום מתכון

 

  • מה יותר טעים ומיוחד לאירוח מרשים מאשר אצבעות לחם שום זהובות וריחניות?
  • מתכון ללחם שום נהדר לצד מרק טוב, מתבלים מעניינים או גבינות איכותיות

שורה תחתונה: שום דבר לא משתווה להן בטעם מושלם

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים לחם שום ?

לחם שום

לחם שום ריחני ונימוח

מתכון מושלם של לחם שום מיתולוגי, טעים ומיוחד לכל אירוח שירשים עם אצבעות לחם שום זהובות, רכות וריחניות. מושלם לצד מרק טוב, מתבלים מעניינים או גבינות איכותיות
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

המצרכים

  • 4 כפות שמן
  • 4 כוסות קמח לבן רגיל (500 גרם)
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים חמימים
  • לציפוי:
  • 1 חלמון טרוף + 1 כף מים
  • לתיבול:
  • 10 שיני שום טרי כתוש
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים וסוכר, מערבבים ומוסיפים מלח מערבבים
  • שוב ומוסיפים ביצה ושמן ומערבבים.
  • מוסיפים בהדרגה את המים (לא בבת אחת), הבצק אמור להיות רך נוח ולא דביק.
  • מרססים שמן בקערת התפחה, מעל הבצק, מכסים ומתפיחים כ-20 דקות.
  • מעבדם את חומרי התיבול במג'ימיקס לעיסה נוחה למריחה.
  • מחלקים את הבצק לשניים, עובדים עם חלק אחד על משטח משומן קלות ומרדדים לא עבה ולא דק מדי.
  • חותכים לרצועות בגודל הרצוי ובאורך 12-15 ס"מ. מרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפיה, מסדרים עליה את הרצועות במרווחים קלים, מכסים ומתפיחים 15 דקות.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות, מורחים ביצה טרופה על הרצועות, מורחים בעזרת מברשת את חומרי התיבול ומכניסים לאפייה כ-20 דקות או עד שמזהיב.
  • מוציאים את התבנית, מורחים שוב מחומרי התיבול, מסדרים בסלסלת לחמים ומגישים לשולחן חמים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

לחם שום
צילום: אתי שחר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?