מרק שעועית עם בשר: ארוחה חורפית שלמה ומעולה

דמיינו יום סגרירי וקריר, גשם דופק בחלון, אתם בבית החמים והנעים שלכם ועל הגז מבעבע סיר מהחלומות של מרק שעועית עם בשר שמציף את הבית בניחוחות מהממים ויוצר אווירה חמה ומלטפת.
עכשיו הפסיקו לדמיין ותתחילו בקלי קלות עם בישול שעועית לבנה להכנת מתכון מושלם של מרק שעועית עם בשר, שירגיש לכם יותר כמו תבשיל עשיר, סמיך ומלא כל טוב של קוביות בשר עסיסיות ונימוחות, גרגירי שעועית לבנה רכה ונמסה בפה, תיבול מהמם עם שפע ירק ורוטב אדום וסמיך, שיתנו לכם ארוחה שלמה, משביעה ומעולה בצלחת אחת!

למה באמת כדאי לכם: מתכון למרק שעועית עם בשר
- הכי כיף להתפנק על מרק שעועית לבנה עם בשר ביום חורפי וקר
- מרק שעועית מתכון עם בשר עסיסי יציף אתכם באווירה חמה ומנחמת
שורה תחתונה: מרק חורפי עשיר ומשביע – ארוחה שלמה בצלחת אחת
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מרק שעועית עם בשר

מרק שעועית עם בשר: ארוחה חורפית שלמה ומעולה
ציוד
המצרכים
- 1 ק"ג בשר לגולש (חתוך לקוביות גדולות)
- 3 כוסות שעועית לבנה (לברור ולהשרות לילה קודם על השיש בהרבה מים, לא לכסות, ולהחליף מים כשלוש ארבע פעמים)
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- 4 שיני שום
- 2 עלי דפנה
- ¼ צרור כוסברה עלים וגבעולים קצוצים
- ½ צרור פטרוזיליה עלים וגבעולים קצוצים
- 2-3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים עבה
- פלפל שחור גרוס/או רגיל
- מלח
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- אבקת מרק עוף + ציר בקר לפי הטעם (לא חובה)
- כפית שטוחה כורכום
- 4 כפות גדושות רסק עגבניות
אופן ההכנה
- לחמם 3 כפות שמן בסיר לחץ עמוק ולצרוב את נתחי הבשר עד שהם שחומים ומאפירים,
- להוסיף תבלינים מלבד המלח, ולפתוח טעמים כדקה שתיים על להבה נמוכה כדי שלא יישרפו.
- להוסיף בצל קצוץ ושיני שום חצויות, לערבב, להוסיף גבעולי סלרי פרוסים, לערבב ולטגן יחד 5 דקות, להוסיף את הכוסברה והפטרוזיליה, להוסיף את השעועית מסוננת מהמים, לערבב ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות.
- להוסיף מים רותחים בכמות המרק הרצויה, להביא לרתיחה ולבשל 45 דקות. לאחר פתיחת סיר הלחץ, לטעום ולתקן תיבול,
- אפשר להוסיף לבישול עגבנייה חצויה שתיתן טעם ותגיר נוזלים וגם 2 גזרים שלמים (לא חובה)
הערות וטיפים
- בשלב הצריבה אפשר להוסיף ולצרוב עצמות מוח. בשר אוסובוקו עם עצם ייתן המון המון טעם. וכך כל בשר שמן שמתאים למרק חורפי עשיר

רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
שלום וברכה
יש לי נתחי אסאדו שנאפו בתנור רק שהם קצת יבשים כי היו כמעט בלי שומן, אוכל לחתוך אותם לקוביות ולבשל במרק? זה יכול לצאת טוב? תודה מראש!
היי הילה,
אכן כן, מרק זו הדרך הכי טובה ליהנות מהם 🙂
בהצלחה!
כמה זמן זה בסיר רגיל לא סיר לחץ?
היי חיה,
משהו כמו שעתיים, שעתיים וחצי, עד שהבשר רך.
בהצלחה 🙂