Go Back
+ servings
עוגיות אמסטרדם

עוגיות אמסטרדם שתמיד מככבות

איך עוד לא ניסיתם?! עוגיות אמסטרדם שתמיד מככבות! טעימות קריספיות ורכות במילוי שוקולד בציפוי שוקולד לבן.
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
כמות 5 עוגיות
זמן בישול/אפייה: 14 minutes
סה״כ זמן: 14 minutes
סוג: עוגיות
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית פיירקס
רינג (אפשרי)

המצרכים

מצרכים :

  • 200 גרם חמאה רכה (לא נוזלית)
  • 1 כפית מחית וניל
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 150 גרם סוכר (לבן)
  • 150 גרם סוכר חום ( דביק)
  • 2 ביצים (L)
  • 300 גרם קמח לבן (מנופה)
  • 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
  • 60 גרם קקאו (מנופה)

למילוי:

  • כדורי בונבוניירה בטעם שוקולד ( לבן או נוגט)

לציפוי:

  • שברים של שוקולד לבן עם קרמל (אפשר גם רגיל)

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים חמאה רכה , 2 סוגי סוכר, מחית וניל, מלח עד שהתערובת קרמית.
  • מוסיפים ביצים, קמח, קקאו, סודה לשתיה. עד לקבלת תערובת הומוגנית .
  • מעבירים לתבנית פיירקס עם מכסה או ניילון נצמד מכניסים למקרר לשעה.
  • מוציאים את הבצק, לוקחים כמות מהבצק משטחים עם היד, מניחים מעל כדור שוקולד גדול .לוקחים בצק נוסף ומכסים, באמצעות הידיים מכסים את העוגית אוראו עם הבצק, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה,
  • לשמן רינג בקוטר של 7 סמ לערך, להניח בכל מרכז רינג כדור של בצק עוגיות .
  • מפזרים מעל שברים של שוקולד לבן
  • מחממים תנור ל170 מעלות ל14 דקות בדיוק.

הערות וטיפים

כל תבנית יצאו חמש עוגיות ענקיות במילוי שוקולד .
באחת מהעוגיות שמנו חצי מגנום בטעם שוקולד לבן כיסנו בבצק עוגיות, יצא טעים ממש אבל פחות אסתטי .
טיפים : להוציא בדיוק בזמן מהתנור גם אם הן רכות , מתייצבות בטמפ׳ חדר/ להקפיד שהחמאה שתהיה רכה ולא נוזלית/ כשמוסיפים את החומרים היבשים לערבל עד לאיחוד בלבד ולא יותר מידי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.