קציצות עדשים כתומות טבעוניות ובריאות
נכון, לא כולנו טבעונים, אבל מי אמר שאי אפשר לאמץ מהמטבח הנהדר הזה כמה מנות נהדרות, טעימות ובריאות?
למשל, המתכון המהמם הזה של קציצות עדשים כתומות וקמח חומוס עשירות בחלבונים מהצומח וקטניות משביעות ומפוצצות בנוגדי חימצון, מינרלים חיוניים והמון סיבים תזונתיים.
הכינו אותן בקלילות פעם אחת ולא תרצו להפסיק! קחו ביס ותתמכרו לעסיסיות ולרכות המענגות, ואל תשכחו שהן מושלמות בתוך כריך עם טחינה ירוקה או בצלחת על מצע של פירה נימוח ורך
למה באמת כדאי לכם: קציצות עדשים
- קציצות עדשים כתומות טבעוניות וקמח חומוס עשירות בחלבונים מהצומח וקטניות משביעות
- הכינו אותן בקלילות פעם אחת ולא תרצו להפסיק
שורה תחתונה: עשו לכם מנהג: צהריים טבעוני בכל יום שני
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות עדשים
קציצות עדשים כתומות טבעוניות ובריאות
המצרכים
- 1 כוס עדשים כתומות מבושלות ומסוננות מנוזלים
- גזר גדול
- 2 מקלות סלרי
- 1 קישוא
- 1 בצל
- כוס ירק לבחירה: פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/עירית
- ¾ כוס קמח חומוס
- 3 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות שמן זית
- תבלינים: גריל עוף, פפריקה מתוקה, מעט כמון ומעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
אופן ההכנה
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בכפית שמן זית.
- בקערה גדולה מניחים את העדשים הכתומות, קוצצים את כל הירקות דק במעבד מזון וסוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים גם שמן זית וטחינה ומתבלים. מוסיפים קמח חומוס ומערבבים לקבלת תערובת רכה ומעט דביקה. בידיים משומנות יוצרים קציצות ומסדרים על התבנית.
- מכניסים לאפיה בתנור שחומם על 180 מעלות ל20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 5 דקות נוספות.
הבמה כולה שלכם:
"יצא מושלם"
אלונה ישראלי כהן
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים צמחוניים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
במה ניתן להחליף את קמח החומוס? אפשר להשתמש הקמח רגיל?
היי צליל,
אכן כן, בהצלחה 🙂